12.05.2020 / Kurt Cobain’in ‘MTV Unplugged’ Konserinde Kullandığı Gitar Açık Artırmada Satılacak

Kurt Cobain'in Hırkası ve Gitarı


     Daha önce hırkası rekor bir fiyatla 334 bin dolara satılan “Nirvana”nın ünlü solisti Kurt Cobain’in “MTV Unplugged” performansında çaldığı akustik gitarın açık artırmayla en az 1 milyon dolara satılması bekleniyor.


 

     “Nirvana”nın solisti Kurt Cobain’in unutulmaz “MTV Unplugged” performasında çaldığı akustik gitar Haziran ayındaki açık artırmada satılacak.


 

     Önümüzdeki ay yapılacak etkinlikte yeni bir sahip bulacak gitarın en az 1 milyon dolara alıcı bulması bekleniyor.


 

     “The Guardian”ın haberine göre nadir bulunan “D-18E” gitarı Cobain, 1994’te yaşamına son vermeden yaklaşık 5 ay önce verdiği ünlü akustik “MTV Konseri”nde kullanmıştı.


 

     Açık artırmanın yapılacağı “Julien’s Auctions”ın sahibi Darren Julien yayınladığı basın açıklamasında, “Bu önemli gitar, Rock tarihinin en ilham verici müzisyenlerinden birinin, en iyi performanslarından birinde çalmasıyla tarihe geçti” ifadelerine yer verdi.


 

     Cobain’in Hırkası Rekor Fiyata Satılmıştı


 

     Geçtiğimiz yıl Kurt Cobain’in ölmeden önceki son konserlerinden biri olan “MTV Unplugged”da giydiği yeşil hırka rekor bir fiyatla 334 bin dolara satılmıştı.


 

     New York’taki “Julien Mezat Evi”nden yapılan açıklamada, bu hırkanın şimdiye kadar dünyada en yüksek fiyata satılan hırka olduğu belirtilmişti.


 

     Üzerinde sigara yanık izi de bulunan hırka, Kurt Cobain’in son canlı performanslarından biri olması dolayısıyla müzik tarihinde efsanevi bir yere konumlanmıştı.


 

     Hırkanın bir önceki sahibi eski yarış arabası sürücüsü Garrett Kletjian, önce kimliğini gizli tutmuş daha sonra açıklamıştı. Verdiği bir röportajda ise bu hırkaya sahip olduğu için üzerinde büyük bir baskı hissettiğini söylemişti.



     BirGün Gazetesi - 12.05.2020, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769141
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :859

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.