01.07.2020 / Gökhan Türkmen’den Doğanın Yakarışı: ‘Yüzüme Vurma’

Yüzüme Vurma


     Gökhan Türkmen ve Serkan Emre Çiftçi’nin ortak projesi “Yüzüme Vurma” 2 Temmuz Perşembe günü dijital platformlarda dinleyiciyle buluşuyor.


 

     Gökhan Türkmen ve Serkan Emre Çiftçi yeni parçaları “Yüzüme Vurma” ile doğanın kendini bulma çabasını ve mücadelesini söze ve müziğe aktarıyor.


 

     Sözleri Ozan Turgut’a ait olan parçanın müziği Gökhan Türkmen’e, düzenlemesi Bora Çifterler’e ait. Doğa ve insanlığın yüzleşmesini anlatan parçada doğa sözlerle yakarırken, trompetin melodileri ise insanlığın sıkıntısını temsil ediyor.


 

     Prodüktörlüğünü Çifterler ve Türkmen’in yaptığı klipte global ısınma, çevre kirliliği ve hayvan haklarının yanı sıra global korona virüsü salgınının etkileri de gözler önüne seriliyor. Kolaj görüntülerin yer aldığı klipte Avustralya yangınından, çarpık kentleşmeye, plastik atıkların sebep olduğu hayvan katliamlarına birçok görüntüyle insanlığı farkındalığa ve aydınlığa davet ediyor. Gökhan Türkmen “Youtube” kanalında yer alacak 8 dakikalık klipte İngilizce alt yazı seçeneği de bulunuyor.


 

     2. Orman Projesi: “Melis Özsoysal Korusu”


 

     “GTR Müzik” ve “Ege Orman Vakfı” işbirliği ile sosyal sorumluluk projelerine destek veren Türkmen, şarkının dijital gelirini “Melike Turgut Ormanı”nın ardından 2. orman projesi olan “Melis Özsoysal Korusu” için “Ege Orman Vakfı”na bağışlıyor. Dijital platformlardan dinlenecek ve izlenecek olan parçayla müzikseverler her defasında “Melis Özsoysal Korusu”na bir fidan ekerek doğaya katkıda bulunacaklar.



     Cumhuriyet Gazetesi - 01.07.2020, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769500
Online Ziyaretçi Sayısı:55
Bugünlük Ziyaret :936

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.