28.06.2009 / İstanbul Devlet Klasik Türk Musikisi Korosu ile Berlin Filarmoni'nin Ortak Etkinliği


     
Klasik Türk Müziği'nin önde gelen kurumu "İstanbul Devlet Korosu", dünyaca ünlü "Berliner Philarmoniker"den aldığı davetle, bir konser vermek üzere Almanya'ya gidiyor.

     "Alla Turca - A Cultural Dialogue" başlıklı proje kapsamında, 27 Mayıs 2009 Çarşamba günü 20.00'de, Berlin'deki "Kammermusiksaal of the Berliner Philarmonie"de verilecek konserin birinci bölümünde ünlü madrigal korosu "Ensemble Amarcord" sahne alarak 16. ve 17. yüzyıllara ait Thomas Morley, Orlande de Lassus, John Dowland, Hans Leo Hassler, John Bennet, Pierre Certon, Thomas Weelkes, Pierre Passereau, Thoinot Arbeau, Alonso de Alba, Juan Vasquez ve Adrian Willaert gibi bestecilerin eserlerini seslendirecek.

     Konserin ikinci bölümünde sahne alacak olan "İstanbul Devlet Korosu" ise 14. ve 18. yüzyıllar arasındaki dönemlerden Abdülkadir Meragî, Gazi Giray Han, Hafız Post, Itri, Sultan III. Selim ve Dede Efendi'ye ait eserlerin yanısıra bestecisi bilinmeyen bazı eserleri icra edecek.

     "Berlin Filarmoni" ile "Devlet Korosu" tarafından ortaklaşa geliştirilen proje ile dünya üzerindeki iki büyük uygarlığın, Avrupa kültürü ile Osmanlı–Türk kültürünün aynı dönemlerdeki sesleri bir konserde buluşmuş olacak. Projenin en ilgi çekici ayrıntılarından biri ise konserin sonunda her iki ünlü koronun, Dede Efendi'ye ait bir eseri birlikte seslendirecek olması.

     Fatih Salgar'ın yöneteceği ve Münip Utandı, Şenol Filiz ve Murat Aydemir'in solist olarak katılacakları konserden önce, koro şef yardımcısı Birol Yayla tarafından bir atölye çalışması yapılarak Türk Müziği ile Batı Müziği arasındaki ses ve ritm sistemlerinin farkı deneysel olarak sergilenecek.

     "İstanbul Devlet Korosu" bu önemli etkinliğin ardından 28 Mayıs 2009 günü yurda dönecek.




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797257
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1222

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.