30.07.2010 / Ahmet Kaya Pişmanlığı

Kaya, Ahmet


     Ahmet Kaya’ya çatal bıçak fırlatılan gecenin faillerinden Şenay Düdek yıllar sonra suskunluğunu bozdu.

     Ahmet Kaya’ya çatal bıçak fırlatılan olaylı geceyle ilgili “Ahmet Kaya’nın linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım” diyen Sertar Ortaç’ın ardından bir pişmanlık da Şenay Düdek’ten geldi.

     Ahmet Kaya’ya “sünnetsiz pzk” diye bağırdığı ileri sürülen Düdek, “Ahmet Kaya’ya büyük haksızlık yaptık, Kaya’yı çok severim. Sanırım alkolün etkisiyle oldu” dedi.

     Ben Ahmet Kaya’yı Çok Severim

     Düdek bu sözleri Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir’e söyledi. Düdek olaylı geceyle ilgili şunları anlattı:

     “İnan hatırlamıyorum bile o sözleri sarfettiğimi. Sanırım alkolün etkisiyle oldu her şey. Sonradan çok üzüldüm. Çünkü ben Ahmet Kaya’yı çok severim. Büyük bir bestekardı... Büyük bir müzisyendi... İnanmazsan aç sor. Arif Sağ’a... Seyyal Taner’e... Selda’ya... Arda Uskan’a... Çok meşk etmişliğimiz vardır birlikte Ahmet Kaya’yla... Hayranıydım onun... Ama o gece çok garip bir durum oldu. Gaza geldik hep beraber işte.”

     Keşke O Gece Yaşanmasaydı

     Düdek, Yükselir’in, “Peki geriye dönüp baktığında ne diyorsun Şenay?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

     “Büyük haksızlık ettik. Keşke yaşanmamış olsaydı o gece Sevilay. Ahmet Kaya büyük bir sanatçıydı ve hala O’nun yeri doldurulamadı. Bunu korkudan filan söylemiyorum. Bak ben Allah’tan başka kimseden korkmam! Kimseye verecek bir hesabım da yok! Ama üzülüyorum. Çünkü o gece sonrası yanlış anlaşıldım. İnsan ayrımı yapan, ırkçılık yapan biri gibi anlaşıldım. Oysa beni yakından tanıyan herkes bilir. 12 çocuk okutuyorum. Bunlardan biri Mardin’li, ikisi Tuncelili! Yanımda çalışanların çoğu Alevi ya da Kürt! Asla ama asla Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Ermeni-Süryani falan diye ayrım yapmam!”

     Gazete Vatan - 30.07.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772404
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1090

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.