02.07.2018 / Duman, Fazıl Say - Serenad Bağcan ve Selda Bağcan, Mersin’i Büyüledi

Bağcan, Selda


     “Mersin Mezitli Belediyesi”, sekizinci kez düzenlenen “Soli Güneş Festivali” kapsamında, sanatseverlere üst üste üç gece unutulmaz anlar yaşattı. Duman, Fazıl Say - Serenad Bağcan ve Selda Bağcan’ın sahne aldığı festivalde, izleyiciler uzun kuyruklar oluşturdu.


 

     “Mersin Mezitli Belediyesi”nce bu yıl 8’incisi düzenlenen ve 29 Haziran 2018 tarihinde başlayan “Soli Güneş Festivali”, ilk gününde “Duman” grubunu Mersinlilerle buluşturdu. Büyük ilginin yaşandığı konserin ardından festivalin ikinci gününde dünyaca ünlü piyano virtüozümüz Fazıl Say ve sıra dışı sesi ile Serenad Bağcan sahne aldı. “Konser Alanı”na akın eden binlerce kişi, arama noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu. “Soli Pompeipolis Antik Kenti”ndeki konser, Nazım Hikmet Ran’ın kaleme aldığı, Fazıl Say’ın bestelediği “Memleketim” isimli eseri ile başladı. Yaklaşık 2 saat süren müzik ziyafetinde kendilerini notaların büyülü tınılarına bırakan müzikseverler, Say’ın sihirli dokunuşları, Serenad Bağcan’ın ise güçlü sesi ile keyifli bir akşam yaşadı. Say’ın konserin son bölümünde sergilediği solo performans ise alanı dolduran sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.


 

     2 Temmuz’da Sivas Unutulmadı


 

     Festivalin son gününde tarihi “Soli Antik Limanı”nda sahne alan Selda Bağcan’ı dinlemeye gelen onbinlerce Mersinli, konser alanına girişte uzun kuyruklar oluşturdu. 2 saate yakın sahnede kalan Bağcan, “Yaz gazeteci yaz”, “Uğurlar olsun”, “Neredesin sen”, “Çemberimde gül oya” gibi türkülerini, alandakilerle birlikte seslendirdi. Bağcan, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sonunda, Bağcan’a çiçek veren, halkı selamlayan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 2 Temmuz 1993’teki “Sivas Olayları”nda hayatını kaybedenleri andı.



     Aydınlık Gazetesi - 02.07.2018, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795167
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1087

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.