02.07.2019 / CHP Ozan Arif’in Adını Parka Vermek İstedi, MHP Karşı Çıktı

Ozan Arif


     Samsun’un “Atakum Belediyesi”, kısa süre önce hayatını kaybeden ülkücü sanatçı Ozan Arif’in adını ilçede bir parka vermek istedi. Teklife “CHP”li ve “AKP”li üyeler destek verirken, “MHP”liler ise karşı çıktı. Teklifin siyasi hamle olduğunu söyleyen “MHP”li Meclis üyesi Murat Talu, “Sayın Genel Başkanımıza ve camiamıza hakaret eden bir insanın parka isminin verilmek istenmesi hoşumuza gitmedi” dedi. Teklif “CHP” ve “AKP”li üyelerin kabulüyle komisyona gönderildi. “CHP”li Belediye Başkanı Cemil Deveci, Ozan Arif’in ismini milliyetçi ve sanatçı ruhuyla yaşatmak istediklerini dile getirdi.


 

     Türk dünyasının ve ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif (Arif Şirin), 13 Şubat’ta yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Samsun’un “Atakum İlçe Belediye Meclisi” Temmuz ayının ilk toplantısında Ozan Arif’in isminin bir parka verilmesini tartıştı.


 

     CHP Teklif Etti, AKP Kabul Etti, MHP Reddetti


 

     “Belediye Meclisi”nin “CHP”li üyeleri Ayhan Ayvaz ve Yusuf Erden, “Atakum”a bağlı “Esenevler Mahallesi”ndeki bir parka Ozan Arif’in isminin verilmesi önerisinde bulundu. Önergeye “MHP”li Meclis üyesi Murat Talu sert tepki gösterdi. Talu, “MHP olarak parka verilecek olan Ozan Arif’in isminin çıkarılmasını istiyoruz. Bunun siyasi bir hamle olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımıza ve camiamıza hakaret eden bir insanın parka isminin verilmesi hoşumuza gitmedi. Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret eden bir insanın ismi parka verilmek istense siz kabul eder misiniz? Ben şahsen kabul etmem” diye konuştu.


 

     Başkan Deveci: Hassasiyetinizi Anlıyorum


 

     “Atakum”un “CHP”li Belediye Başkanı Cemil Deveci tartışmaya müdahale ederek, “Ben hassasiyetinizi anlıyorum. Biz Ozan Arif’in ismini milliyetçi ruhuyla, sanatçı ruhuyla Anadolu kültürünü aktardığı için yaşatılmasını istiyoruz. Sizin de böyle kabul etmenizi diliyorum. Ama bu hassasiyet doğru bir hassasiyet” diye konuştu.


 

     Görüşmelerin ardından Ozan Arif’in adının bir parka verilmesi “CHP” ve “AKP”li üyelerin kabul oylarıyla komisyona havale edilirken, “MHP”li üyeler ret oyu verdi.


 

     Ozan Arif ve Bahçeli Davalık Olmuştu


 

     “MHP Genel Başkanı” Devlet Bahçeli, Ozan Arif olarak bilinen sanatçı Arif Şirin ile ilgili geçtiğimiz yıllarda birçok kez davalık olmuştu.


 

     ……………………………



     Sözcü Gazetesi - 02.07.2019, Salı (İsmail Akduman)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769667
Online Ziyaretçi Sayısı:56
Bugünlük Ziyaret :961

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.