09.09.2013 / AHT Dönemi Erkan Yücel’le Açacak

AHT


     “Ankara Halk Tiyatrosu Kültür Merkezi”, Türk tiyatro ve sinemasının unutulmaz isimlerinden Erkan Yücel’i, ölümünün 28’inci yıldönümünde etkinliklerle anıyor. “Ankara Halk Tiyatrosu Kültür Merkezi” yeni dönemini, “Traktör römorkunda tiyatro” tarzını geliştirerek köy köy tiyatrosunu gezdiren, devrimci tiyatronun öncü ismi Erkan Yücel paneliyle açıyor. “Ankara Halk Tiyatrosu Kültür Merkezi”, 9-10 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği etkinliklerle Erkan Yücel’i Ankaralılarla buluşturacak. İki gün sürecek etkinlikte panel, fotoğraf sergisi ve belgesel gösterimi yapılacak. 9 Eylül’de saat 18.30’da fotoğraf sergisi ile başlayacak etkinlik, saat 20.00’de “AHT”nin yeni sezon tiyatro oyunun gösterimi yapılacak.


 

     Sanatçı Hakkında Panel


 

     Önceki yıl tiyatroseverleri “Uysal Yurttaş Projesi”, “Ayağa Kalk Leopold”, “Kaktüs ile Baktüs” oyunlarıyla seyircilerle buluşturan “AHT”, bu yıl dönemi Stefan Tsanev’in yazdığı “Jan Dark’ın Öteki Ölümü” ile açacak. “Anadolu Üniversitesi Oyunculuk Bölümü”nden mezun olan, “Bursa Devlet Tiyatrosu”, “Ekin Tiyatrosu”, “İstanbul Devlet Tiyatrosu”nda oyuncu ve yönetmenlik yapan, aynı zamanda “Kadir Has Üniversitesi”nde yönetmenlik üzerine yüksek lisans çalışmalarını sürdüren Ezgi Yentürk’ün yönetmenliğini yaptığı oyun; birey, din ve vatanseverlik gibi kavramları sorguluyor. Tiyatro gösteriminin ardından da açılış kokteyli gerçekleşecek. 10 Eylül saat 19.00’da da belgesel gösterimi ardından, saat 19.20’de Erkan Yücel’in kişiliği, oyunu, oyunculuğu, örgütçülüğünün konuşulduğu bir panel düzenlenecek. Panelde fotoğraf sanatçısı Aykut Töleğen, “İşçi Partisi MKK” üyesi Hüseyin Karanlık, tiyatro yönetmeni Murat Demirbaş ve besteci Sarper Özsan yer alacak.


 

     “Erkan Yücel Haftası”


 

     Sanat yönetmeni Fatih Veli Ölmez, “Ankara Halk Tiyatrosu Kültür Merkezi”nin düzenleyeceği “Erkan Yücel Haftası”nı ve yeni dönemi şöyle anlattı: “Biz yeni dönemi diğer tiyatrolardan farklı olarak 1 ay erken başlatıyoruz; 9 Eylül’de Erkan Yücel’in ölüm yıldönümünde ‘Erkan Yücel Haftası’ ile açıyoruz. Bu bir haftada kişiliği, oyunu, oyunculuğu, örgütçülüğünün konuşulduğu bir ‘Erkan Yücel Paneli’ ve ‘Erkan Yücel Fotoğrafları Sergisi’ olacak. 2013-2014 döneminde 3 yeni değişik oyun ve 2 çocuk oyunu oynanacak. ‘Jan Dark’ın Öteki Ölümü’, Nazım Hikmet’ten bir Moliere uyarlaması olan ‘Tartuffe 59’ sergilenecek. Bunun dışında resim ve heykel sergilerimiz yıl boyunca sürecek. Ayrıca klasik müzik konserleri, modern dans gösterileri, yıllık bir program içerisinde sergilenecek. Bu yıl kültür merkezimizde ‘Sanat Referans Kitaplığı’nı oluşturuyoruz. Kitaplıkta oyun metinleri, klasik müzik yapıtları, notaları ve sanatın her dalı ile ilgili kuram kitapları olacak. Sanat eğitimi verilen okullarda okuyan öğrenciler bu belgelere koşulsuz erişebilecekler. Eylül ayından itibaren açılacak kafeteryamızda periyodik olarak kültür sanat söyleşileri, şiir-müzik dinletileri ve imza günleri yapılacak” dedi.



     Aydınlık Gazetesi - 09.09.2013, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796054
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1164

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.