12.11.2020 / ‘Yerli ve Milli Bir Çizgi Takip Edeceğiz’

Yeni Sanat Vakfı Kurucuları


     Sanatçı, akademisyen, siyasetçi, bürokrat ve iş insanlarının bir araya gelerek kurduğu “Yeni Sanat Vakfı” açıklamada bulundu. Vakfın, medeniyetin değerlerini temsil edeceği, bu toprağın sesi olmaya çalışacağı vurgulandı.


 

     Vakfın milletin hayatına kalıcı katkılar yapmayı amaçladığı aktarılan açıklamada, “Yeni Sanat Vakfı, yerli ve milli bir çizgi takip edecek, yeni bir kültür iklimi oluşturma gayreti içinde olacaktır. Milli olmak, içimize kapanmak anlamına gelmez. Anadolu, pergelimizin bir ucunu sabitlediğimiz yerdir. Anadolu irfanı ve ortak hafızası, sanat ve düşünce tasavvurumuzun temelini oluşturur. Pergelin diğer ucu farklı kültür ve coğrafyalarla temas halinde olacaktır” ifadeleri kullanıldı.


 

     Yeni Sanat Vakfı”nın, mesuliyet ve mensubiyet duygusundan doğduğu belirtilen açıklamada, ortak bir gayretin, müşterek bir derdin adı olan vakfın, kültür ve sanat davasını milli vazife olarak görenlerin buluşma adresi olduğu anlatıldı.


 

     “Kadim Medeniyetimizden Beslenecek”


 

     Açıklamada, kültür ve sanata katkının, sadece devlet kurumlarından beklenemeyeceği aktarılarak, şunlar kaydedildi: “Kişisel çabaların da mutlaka bu katkıya eşlik etmesi gerekir. ‘Yeni Sanat Vakfı’, vakıf sözleşmesinde belirtildiği üzere, kadim medeniyetimizden beslenecek, geçmiş ile günümüz yarınlara taşınacaktır.”


 

     Vakfın hedefleri kısaca, yetenekli gençleri tespit etmek, onlara eğitim imkanı sağlamak ve istihdam oluşturmak, kültür sanat alanında bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak, stratejik önemi yüksek, milli ve özgün olarak öncelik taşıyan kültür sanat projelerinin üretilmesine yönelik her türlü araştırma geliştirme faaliyetleri yapmak ve desteklemek, eğitim ve üretim odaklı bir yaklaşımla kültür sanat dünyasına katkı sağlamak olarak sıralandı.


 

     Açıklamada, bu hedefler doğrultusunda öz güvenli, bilgili, estetik anlayışı yüksek ve sanat ahlakına sahip bireyleri topluma kazandırmayı amaçlayan “Yeni Sanat Vakfı”nın mütevelli heyetinde, Prof. Dr. İbrahim Kalın, Ahmet Misbah Demircan, Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Hasan Kaçan, Mazhar Alanson, Göksel Baktagir, İpek Tuzcuoğlu, Şafak Tavkul, İbrahim Tenekeci, Serdar Tuncer, Cevat Olçok, Hasan Gürsoy, Mehmet Kalyoncu, Ayça Aral Sarangil, Mustafa Fener’in yer aldığı bildirildi.



     Aydınlık Gazetesi - 12.11.2020, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796963
Online Ziyaretçi Sayısı:14
Bugünlük Ziyaret :1214

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.