02.08.2010 / Alaaddin Müzikali Antep Ağzıyla Sahnelenecek

     Gaziantep’te çocuk müzikallerinin yaygınlaştırılması yönündeki çalışmalarıyla dikkat çeken “Ege Sanat” yine bir ilki başararak “Alaaddin’in Sihirli Lambası Müzikali”ni Antep ağzıyla sahnelemeye hazırlanıyor.

     Çocuk oyuncular kadar yetişkinlerin de yeteneklerini keşfetmeye çalıştıklarını ifade eden “Ege Sanat” genel koordinatörü Çağla Özer “Gaziantep’i kültür sanatın beşiği yapacağız” dedi.

     Bir ilki gerçekleştirerek ünlü efsane “Alaaddin’in Sihirli Lambası”nı Antep ağzıyla sahneye koymaya hazırlanan “Ege Sanat” genel koordinatörü Çağla Özer genç yetenekleri de keşfedeceklerini ifade ederek şöyle konuştu:

     “Peter Pan Müzikali’nin ardından sahnelenen ‘Pamuk Prenses’ adlı müzikalimizle Gaziantep’li çocuklar arasındaki yetenekli onlarca oyuncuyu bulduk. Eğitimlerini üstlendik ve önümüzdeki sezon için miniklerimizle birlikte ‘Alaaddin’in Sihirli Lambası’ adlı müzikali sahneye koyacağız. Ancak Antep ağzıyla yetişkinlerin oynayacağı ‘Alaaddin’in Sihirli Lambası Müzikali’ni de sahneye koymaya hazırlanıyoruz. Burada genç ve yetişkinlerimize yer verilecek ve bu müzikalin geliri tamamen lösemili çocuklar yararına kullanılacaktır. Birkaç sivil toplum örgütünün desteğiyle gerçekleştirilecek olan ‘Antep Ağzıyla Alaaddin’ gösterilerinde ünlü sanayici ve iş adamlarımızın da rol alması sağlanacaktır.”

     “Antep Ağzıyla Alaeddin Müzikali”nde ünlü sanayicilerin rol alacağını ancak isimlerini şimdilik sır gibi sakladıklarını ifade eden “Ege Sanat” genel koordinatörü Çağla Özer, “Müzikaldeki birçok rolü Gaziantep’li sanayici ve iş adamlarımız oynayacak. Geliri tamamen sosyal içerikli projeler ve lösemili çocuklara aktarılacağı için teklif götürdüğümüz ünlü sanayici ve iş adamlarımız müzikallerdeki karakterleri canlandırmayı kabul etti. İlk kez böyle bir uygulama yapılacağı için herkes gibi bizlerde çok heyecanlıyız” dedi.

     Alaaddin Müzikalinin Seçmeleri Eylül’de Yapılacak

     “Peter Pan Müzikali” ve “Pamuk Prenses”ten sonra 2009-2010 yılında sahnelenecek olan ve birçok çocuk oyuncunun rol alacağı “Alaaddin Müzikali”nin seçmelerinin Eylül ayı içerisinde yapılacağını da ifade eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Müzikalin ana karakterleriyle ilgili rol dağılımını yaptık. Ancak bazı karakterler için henüz seçme yapılmadı. Özellikle cin ve vezir rolleriyle müzikalde Alaaddinin maymunu olan Abu rolü için henüz aradığımız karakteri bulamadık. Yaklaşık 120 çocuk oyuncunun rol alacağı müzikaldeki ana ve ara rollerle ilgili kesin seçmeleri Eylül ayında yapacağız. Proje sponsorlarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Uzun soluklu bir müzikal olacak ve hedefimiz müzikalin en az 50 bin çocuğa ulaşmasını sağlamaktır.”

     http://www.baltalimani.com sitesinden alınmıştır. – 02.08.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795600
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1132

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.