22.09.2020 / Tiyatro Yapımcılarından Çağrı

TİYAP


     “Tiyatro Yapımcıları Derneği”, tüm tiyatro örgütlerinin yer alacağı bir kurul oluşturulması gerektiğini açıkladı.


 

     Pandemi ile birlikte tiyatro sanatçıları çok zor günler geçiriyor. Bugüne kadar birçok kez yetkililer ile toplantı yapıldı. Ancak tatmin edici bir gelişme olmadı. Tiyatrocular her fırsatta yaşadıkları zorlukların çözülmesi için çağrıda bulunuyor.


 

     Son olarak “Tiyatro Yapımcıları Derneği” bir açıklama yaptı.


 

     Dernek açıklamasında şöyle dedi:


 

     “Kamuoyunun ve İlgililerin Dikkatine,


 

     Öncelikle yaşadığımız salgın sürecinde özel tiyatroların ayakta kalması için çaba sarf eden herkese sonsuz teşekkürü borç biliriz. Bu vesile ile;


 

     Bütün özel tiyatroların sorunlarını geleceğe dönük çözümlerle iyileştirebilmek, tiyatro sanatının sürekliliğine katkı sunabilmek için tüm tiyatro örgütlerinin içinde olacağı geniş çaplı bir kurulun, devletin katkısı ve katılımıyla, bir an önce oluşturulmasının gerektiğini düşünüyoruz. Oluşacak kurulun raporlarının ve çalışmalarının esas kabul edilerek bütün kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılması, dağınık olan iyi niyetli çabaları çok daha faydalı hale getirecektir. Ekonomik durumlar, sosyal haklar, vergi konusu, yasal mevzuat, özgür üretim vb. konuların kalıcı çözüm ve uygulamalarla donatılmasının hem kriz anlarında hem de hayatın normal akışında ülke tiyatromuz için son derece kıymetli olduğunu düşünüyoruz.”



     Sözcü Gazetesi - 22.09.2020, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796946
Online Ziyaretçi Sayısı:31
Bugünlük Ziyaret :1212

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.