23.11.2020 / Türkiye’nin İlk Görme Engelli Müzik Profesörü Önder Kütahyalı Yaşamını Yitirdi

Önder Kütahyalı ve Eşi


     Türkiye’nin ilk görme engelli profesörü Önder Kütahyalı yaşamını yitirdi. “İzmir Devlet Konservatuvarı”nda müzik ve keman dersleri veren Kütahyalı, aynı zamanda konservatuvara girmeye hak kazanan üç görme engelli öğrenciden birisiydi.


 

     Türkiye’nin ilk görme engelli profesörü Önder Kütahyalı yaşamını yitirdi. “İzmir Devlet Konservatuvarı”nda müzik ve keman dersleri veren Kütahyalı, aynı zamanda konservatuvara girmeyi hak kazanan üç görme engelli öğrenciden birisiydi.


 

     Uzun zamandır hastanede “KOAH” tedavisi gören Prof. Dr. Önder Kütahyalı bu sabah yaşamını yitirdi. Kütahyalı’nın öğrencilerinden Numan Pekdemir, “O’nu ‘İzmir Devlet Konservatuvarı’nda tanıdım. Önder hoca müzik tarihi, keman ve form derslerini veriyordu. Öğrencileri tarafından çok sevilen biriydi. Ben mezun olduktan sonra da birlikteydik. Gözümüzde filozof gibiydi. Görme engelli olmasına rağmen kendisini çok geliştirmişti. Provalardan önce partisini ezberler sahneye öyle çıkardı. Kendisi şu İzmir Senfoni ve İzmir Operasının temeli olan Orhan Barlas yönetimindeki ‘İzmir Filarmoni Orkestrası’nda uzun seneler çalmıştır” diye konuştu.


 

     ………………………



     Cumhuriyet Gazetesi - 23.11.2020, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797473
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1231

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.