07.12.2020 / Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Logosu İle İlgili Çarpıcı İddia

Logoların Benzerliği


     “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın yeni logosunun Paris’teki 40 yıllık “Conservatoire Supérieur d’Ostéopathie-CSO Paris” logosu ile birebir aynı olduğunu söyleyen “CHP”li Atila Sertel, “Logoyla ilgili 70’li yıllardan esinlendik deniliyor, ancak nereden esinlendikleri çok açık belli” diye konuştu.


 

     “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın yeni binası “AKP”li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Yeni bina ile birlikte “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın logosu da değiştirildi. Yeni logoyla ilgili “CHP İzmir Milletvekili” Atila Sertel, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.


 

     Logonun çalıntı olup olmadığı iddiasını “Meclis” gündemine taşıyan Atila Sertel, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın yeni logosunun, Paris’te 1983 yılından bu yana faaliyet gösteren ve “Fransa Sağlık Bakanlığı” onaylı özel bir osteopati kurumu olan “Conservatoire Supérieur d’Ostéopathie-CSO Paris”in logosu ile birebir aynı olduğunu söyledi.


 

     Sertel, sosyal medyadaki paylaşımında “Bu Fransızlar ‘Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramız’ın logosunu bile birebir çalmışlar. Bizi her açıdan kıskanıyorlar. Bizi çekemiyorlar” dedi.


 

     Konuyla ilgili ayrıca bir açıklama yapan “CHP İzmir Milletvekili” Atila Sertel, logonun nasıl ve ne şekilde belirlendiği ve ödenen ücret konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini söyledi. Sertel, “Bu bir tesadüfse çok büyük tesadüf! Ama değilse ve çalıntı ise de çok büyük bir ayıp. 194 yıllık bir kurumu ve ülkemizi bu şekilde rezil etmeye kimsenin hakkı yok. Logoyla ilgili 70’li yıllardan esinlendik deniliyor ancak nereden esinlendikleri çok açık belli” diye konuştu.


 

     “Kültür ve Turizm Bakanlığı” yeni logo ile ilgili olarak, “Türkiye’nin ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı en köklü sanat kurumlarından ‘Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın yeni logosunda yetmişli yılların esintilerine yer verildi. O yıllarda tasarlanarak günümüze ulaşan eski ‘CSO’ logosunun çağrışımına bir saygı duruşu amacı taşıyan yeni form arayışı, somut bir enstrümanın şekilsel varlığından ziyade bütüncül bir dizini ifade etme yöntemini öne çıkardı” ifadelerini kullanmıştı.



     BirGün Gazetesi - 07.12.2020, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794162
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :846

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.