23.08.2010 / Dönek Solculara İthaf Ediyorum

     CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “bertaraf” sözcüğünün “yok etme” anlamına geldiğini belirterek, “Başbakan’ın kendisi gibi düşünmeyenleri imha edeceğini açıklaması kafa yapısını ortaya koymaktadır” dedi.

     Yazılı bir açıklama yapan İnce, açıklamayı, başta Sezen Aksu olmak üzere ‘Evet’ diyen sanatçılara, TÜSİAD, TOBB ve diğer iş dünyası örgütlerine, “sol adına konuşan dönek solculara, sahte aydınlara, kendisini sivil toplum örgütü zanneden aymazlara ithaf ettiğini” kaydetti. İnce, açıklamayla “siyaseten bir çağrı yapmadığını ve ikna amacı gütmediğini” de ifade etti.

     Dil uzmanı olmamasına rağmen ulaşabildiği sözlükler yardımıyla “bertaraf” ve “huzura çıkma” söylemlerinin ne anlama geldiğini aktarmayı amaçladığını belirten İnce, “Kendilerine Türkçe anlatmak yeterli olmaz diye düşündüğümden bu iki kelimenin İngilizce, Fransızca karşılıklarını sözlüklerden aktaracağım” dedi.

     “Türk Dil Kurumu”nun internet sitesinde yer alan “Büyük Türkçe Sözlük”te “bertaraf”ın anlamının “kaldırılmış, giderilmiş” olarak verildiğini, yine aynı sitede bu sözcükle ilgili iki deyim bulunduğunu dile getiren İnce, “bertaraf olmanın”, “ortadan kalkmak, yok edilmek”, “bertaraf etmenin” ise “ortadan kaldırmak, gidermek” anlamlarına geldiğini kaydetti.

     ………………………………………

     Gazete Vatan – 23.08.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795019
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1062

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.