23.08.2010 / Festival PKK Gösterisine Dönüştü


     Siirt’in Eruh İlçesi’nde düzenlenen “Çırav Doğa ve Kültür Festivali”, terör örgütü PKK’nın gösterisine dönüştü. Üzerinde PKK’lı teröristlerin giydiği kıyafetler olan yüzleri poşu ile kapalı kişiler bölücübaşı Abdullah Öcalan resimleri taşıdı. PKK’lı teröristlerin Eruh’ta ilk saldırısını düzenlediği 15 Ağustos 1984 tarihinde indiği Çırav Dağı eteklerinde ateş yakıldı.

     Eruh İlçesi’nde BDP’li belediyenin düzenlediği “2’inci Çırav Doğa ve Kültür Festivali”, terör örgütü PKK’nın gövde gösterisine dönüştü. PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin yanı sıra Eruh’a 26 yıl önce düzenlediği saldırıyı gerçekleştirdiği Çırav Dağı’ndan ilçeye indiği bölgede ateş yakıldı. Bir grup üzerlerinde PKK’lıların giydiği kıyafetlerle yüzlerini poşu ile kapatıp, Öcalan posterlerini festival alanında dolaştırdı. PKK ve Abdullah Öcalan lehin slogan atılan festivale BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ile Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak yöresel giysilerle katıldı.

     Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivalde ilk konuşmayı yapan Siirt Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, PKK’nın eylemsizlik kararı aldığını ve barışın yolunun açıldığını öne sürdü. Sadak, “Hepinizin adına bu bu eylemsizlik kararını kucaklıyorum, kalıcı olmasını temenni ediyorum” dedi.

     ……………………………

     Gazete Vatan - 23.08.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770252
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :1012

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.