22.12.2020 / ‘Müzik Şehri’ Kırşehir’den 21 Beste TRT Repertuvarına Girdi

Kolukırık, Kubilay


     “UNESCO”nun müzik dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na Türkiye’den dahil edilen ilk kent olan Kırşehir’de, bir öğretim üyesinin 21 bestesi, “TRT Repertuvarı”na alındı.


 

     “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü” Başkanı Prof. Dr. Kubilay Kolukırık’ın “Klasik Türk Musikisi” dalında şarkı ve ilahilerden oluşan 21 eseri, “TRT Repertuvar Kurulu” tarafından kabul edildi.


 

     Şehrin İlki Oldu


 

     Kolukırık, “AA” muhabirine yaptığı açıklamada, bestelerinin “TRT Repertuvarı”na girmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.


 

     Şarkı ve ilahi olarak hazırladığı 21 eseriyle farklı zamanlarda “TRT”ye müracaatta bulunduğunu ifade eden Kolukırık, bestekarlardan oluşan kurulun incelemesinin ardından eserlerinin kabul edildiğini, bu başarının müzik şehri Kırşehir için önemli olduğunu dile getirdi.


 

     Eserlerin “TRT” sanatçıları tarafından seslendirilmesiyle daha çok anlam kazanacağına işaret eden Kolukırık, şunları kaydetti:


 

     “En son Türkiye genelinde 450 müracaat içinde 60 eser repertuvara kabul edildi. Kırşehir’den Klasik Türk Musikisi dalında besteleri kabul edilen ilk bestekar olmaktan dolayı da mutluyum. 21 eserimizin TRT repertuvarına alınması, üniversitemizin şehrin müzik kültürüne katkısı anlamında da önemli.”



     Aydınlık Gazetesi - 22.12.2020, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772249
Online Ziyaretçi Sayısı:37
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.