06.01.2021 / Salı Günleri Tiyatro Girmeyen Ev Kalmayacak

Salı Tiyatrosu


     “Devlet Tiyatroları”nın hayata geçirdiği “Okuma Gösterimleri” projesi kapsamında altı klasik oyun “YouTube” üzerinden izlenebilecek. “Kovid-19” sürecine özel projeyle, herkesin tiyatroya ulaşması amaçlanıyor.


 

     Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tiyatrolardan uzak kalan sanatseverler için yapılan “Okuma Gösterimleri” projesi ile “Devlet Tiyatroları”nın (DT) eserleri, dijital ortamda evlere ulaştırılacak. “Kültür ve Turizm Bakanlığı”ndan yapılan açıklamaya göre, “Okuma Gösterimleri Projesi” kapsamında, “DT” birbirinden seçkin 6 eseri dijital ortama taşınacak. “Kültür ve Turizm Bakanlığı YouTube Kanalı” üzerinden ilki dün yayınlanan, her hafta bir oyunun paylaşılacağı projede, tiyatroseverler okuma tiyatrosunda farklı canlandırmaları izleme imkanı bulacak. Seyircilere, sanatçıların sahnede projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdiği gösterilecek.


 

     Yeni Projeler Hazırlanıyor


 

     Yerli klasik oyunların tercih edildiği “DT Okuma Gösterimleri Projesi”yle, hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve turnelerin ulaşamadığı yerlerdeki izleyiciler de dijital ortamdan tiyatro izleyebilmesi amaçlanıyor. İlk olarak “Kadın ve Kedi” adlı oyun seyirciyle buluştu. Her salı bir oyunun yükleneceği kanalda tiyatroseverler gelecek hafta Bilge Karasu’nun “Sevilmek” isimli eserini izleyebilecek. Sonrasında sırasıyla, Oktay Rıfat’ın “Yağmur Sıkıntısı”, Vüs’at Orhan Bener’in “Ihlamur Ağacı” ve Behiç Ak’ın “Fay Hattı” ile Özen Yula’nın “Ay Tedirginliği” isimli oyunları paylaşılacak. Sanatseverlerin evlerinde bulunduğu dönemde keyifli vakit geçirmesini sağlanması için farklı etkinlikler, yeni projeler sunulmaya devam edileceği kaydedildi.



     Aydınlık Gazetesi - 06.01.2021, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795895
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1160

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.