24.05.2009 / İki Kıyının Müziği Bayraklı Şenliğinde

Berrak Taranç


     "Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı" öğretim üyesi Berrak Taranç'ın on eseri uluslararası korno sanatçısı Zafer Yümlü'nün solist olarak sahne aldığı "I. Bayraklı Gençlik Şenliği"nde seslendirildi. "Ensembe Feverish Music Uluslararası Kültür Ajansı" koordinatörü Yümlü'ye konser sırasında Hande Meriçten'in yönettiği bendir grubu eşlik etti. Konserde Taranç'ın 1997 yılında kurduğu "Voice of İzmir" topluluğunun
söylediği ve Taranç tarafından bestelenen dostluk, sevgi, kardeşlik, barış ve mitoloji içerikli "Fokai Kayalarından Sirenaların Sesi" eserinin yanı sıra "Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema TV Bölümü" öğretim üyesi Ragıp Taranç'ın İzmir'i anlatan filmlerinde kullanılan "İzmir İzmir", "Levantenlerin Şarkısı", "Bir Düğün Masalı", "Athena", "Afrodit", "Ege'nin Suları" adlı eserlere yer verildi.

İki Kıyının Müziği Bayraklı Şenliğinde - 1


     Berrak Taranç ritm ve korno'nun birlikte sunulduğu konserin izleyenlere farklı bir müzik sentezi sunduğunu söyledi. Konserde seslendirilen eserlerin Türk-Yunan bağlamında barış kültürüne hizmet ettiğini ve iki kıyının müziğinin yapısal özelliklerini içeren eserlere yer verildiğini belirten Taranç katılımlarından dolayı tüm İzmir halkına teşekkür etti. "I. Bayraklı Şenliği" kapsamında düzenlenen konsere ilgi oldukça yoğundu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Kaymakamı Kaan Peker, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile İzmir'de bulunan liselerin yönetici ve eğitimcileri ile çok sayıda izleyici kitlesi konseri izledi.

     www.egeburada.com - 24.05.2009, Pazar

İki Kıyının Müziği Bayraklı Şenliğinde - 2




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796055
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :1164

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.