15.03.2021 / ‘İç Çamaşırı’ Mesajına Göstermelik Soruşturma

Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu


     Sanatçılara “Giyecekleri iç çamaşırı, çorabı ben bildireceğim” mesajı atan “Klasik Türk Müziği Korosu” Müdürü hakkında başlatılan idari soruşturmada 7 aydır gelişme yok. “CHP”li Emir, “Göstermelikmiş” diyerek tepki gösterdi.


 

     Sanatçılara, “Bundan sonra konser öncesi giyecekleri iç çamaşırı, çorap, kravat, gömlek vs. ne varsa bizzat ben bildireceğim” mesajı atan “Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu” Müdürü Gürsel Bilmiş’e ilişkin yürütülen soruşturma yedi aydır ilerlemiyor.


 

     “Kültür ve Turizm Bakanı” Mehmet Nuri Ersoy, “CHP Ankara Milletvekili” Murat Emir’in, koro müdürüyle ilgili sorusuna, “İdari soruşturma başlatılmıştır” yanıtını verdi.


 

     Bakanlığa bağlı “Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu” Müdürü Gürsel Bilmiş’in mesajının ardından Bakanlık, soruşturma başlattığını açıkladı. “CHP”li Emir de 26 Ağustos 2020’de, Ersoy’a soru önergesi sundu.


 

     Bakan Ersoy, soru önergesine 12 Mart’ta yanıt verdi. Ersoy, yanıtında şöyle dedi: “Sanatçıların kılık-kıyafetlerini belirleme konusunda ‘Koro Müdürü’nün de üyesi olduğu ‘Sanat Kurulu’ yetkili kılınmış, yapılan işleri denetleme, gerektiğinde bağlı personeli uyarma ve bilgi isteme görev ve yetkisi Genel Müdüre verilmiştir. Bu kapsamda yapılan uyarılar birimlerde gerekli düzenin sağlanmasına yönelik eleştiri mahiyetinde olup idari soruşturma başlatılmıştır.”


 

     Soruşturmanın sonuçlandırılmamasına tepki gösteren Emir ise şunları söyledi: “Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’ üyelerine yapılan bu muamelenin kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmuyor. Bu büyük bir skandaldır. Bakanın önergemize verdiği yanıttan da anlıyoruz ki sazlarda görevli kişilere atacağı mesajı yanlışlıkla başka gruba attığını belirterek özür dilerken bile yaptığı yanlışın farkında olmayan koro müdürü için göstermelik bir soruşturma açılmış. Bu kafayla başlattıkları soruşturmanın sonucu zaten belli.”



     BirGün Gazetesi - 15.03.2021, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796489
Online Ziyaretçi Sayısı:27
Bugünlük Ziyaret :1187

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.