04.06.2021 / Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Yapısında Değişiklik Yapılacağı İddia Edildi

CSO


     Kısa adı “CSO” olan “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası”nın yapısının değiştirilip “Kültür ve Turizm Bakanlığı”ndan ayrılarak “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi”ne bağlanacağı ve bir saray orkestrası olarak faaliyetini sürdüreceği iddia edildi.


 

     Edindiğimiz bilgilere göre, “CSO”nun kuruluş yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılarak tamamen yeni bir yönetmelik çerçevesinde, sanatçı maaşlarının 20 bin lira civarında belirlenip, “Osmanlı Devleti”ndeki saray orkestraları biçiminde bir “Saray Orkestrası” olarak “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi”nin bir kuruluşu şeklinde faaliyetlerine devam edeceği yolunda gittikçe güçlenen iddialar ortaya atılıyor.


 

     “CSO” sanatçılarının bir kısmının bu değişikliğe sıcak baktığı gelen kulis bilgileri arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak somut bir belgeye ulaşamasak da, “CSO”nun “Antik Kentler Festivali” adı altında Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül 2021 aylarında yapacağı turne programının, kulis bilgisi olarak gelen iddiaları destekler nitelikte olduğuna dikkat çekiliyor!



     https://www.mavi-nota.com sitesinden alınmıştır. - 04.06.2021, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794568
Online Ziyaretçi Sayısı:30
Bugünlük Ziyaret :968

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.