29.08.2010 / İTO Personeli Koro Kurdu, Başkan ‘Kızıl Goncaya Benzer Dudağın’ı Söyledi

İTO Türk Sanat Müziği Korosu

     “İstanbul Ticaret Odası”nın (İTO) personeli tarafından kurulan ve 20 Haziran’da “CRR”de Melihat Gülses ile ilk sınavını veren “İTO Personeli Türk Sanat Müziği Korosu” önceki akşam kadrosuna Başkan Murat Yalçıntaş’ı da kattı.

     “İTO”nun Sirkeci’deki binasında “İstanbul Ticaret Üniversitesi” ve medyaya iftar veren Yalçıntaş, koronun mini konserini dinlerken, şef Önder Gülfidan’dan koroya katılıp şarkı söylemesi için sahneye davet edildi. Koroda erkeklerin arasına giren ve Amir Ateş’in ünlü bestesi güftesi Melek Hiç’e ait “Bir kızıl goncaya benzer dudağın” adlı ünlü şarkıya eşlik eden Yalçıntaş, şef Gülfidan’dan “Sayın Başkan sesiniz çok güzelmiş, rahatlıkla korumuzda şarkı söyleyebilirsiniz, sizi koromuza katılmaya davet ediyorum” şeklinde davet aldı.

     30 Kadın 20 Erkek

     “İTO Bilgi ve Doküman Yönetimi Şubesi”nde çalışan Makbule Demirkan’ın çabalarıyla hayata geçen “İTO Türk Sanat Müziği Korosu”nda 30 kadın 20 erkek İTO çalışanı görev aldı. Makbule Demirkan, korunun hikayesini şöyle anlattı: “İTO’nun hem üyelerinin hem de çalışanlarının içinde Türk müziğine ilginin yüksek olduğunu biliyorduk. Arkadaşlarla koro fikrini paylaşınca katılımın yüksek olduğunu gördüm. Sonra yönetime ve başkanımıza anlattık. Bize bu konudaki çalışmalarımız için çok büyük destek oldular. 14 Nisan’da kurulduk ve kısa bir süre sonra da şefimiz Vedat Çetinkaya’nın yönetiminde sayın Melihat Gülses’le Cemal Reşit Rey’de ilk kez sahne paylaştık.”

     “İTO”nun aralarında Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun’un güftesinin de yer aldığı “Musikişinas Tüccarlarımız” adlı ilk müzik albümü 2006 yılında çıktı. “Eğer ekonomik olarak ilerlemeyi düşünüyorsak, bunu mutlaka kültürel ve sanatsal açıdan da desteklemek zorundayız” diyen İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, bu albümün devamı niteliğinde “Musikişinas Tüccarlarımız 2”nin tanıtımını da 20 Haziran’da bizzat yaptı. Son albüm de, Türk musikisine büyük ilgi duyan ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarının eserlerinden oluştu. Neyzen Salim Bey, Hanende Zaharya, Selahattin İnal, Ahmet Uzel, Mustafa Sağyaşar, Hafız Osman Efendi, Erdoğan Berker, Hafız Yusuf Efendi, Şemsettin Ziya Bey, İsak Varon, Kanuni Mehmet Bey, Kutlu Payaslı, Sadettin Öktenay, Kaptanzade Ali Rıza Bey ve Necdet Yaşar’ın bestelerinin bulunduğu albümde parçaları Melihat Gülses seslendirdi.

     Hürriyet Gazetesi – 29.08.2 010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794502
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :955

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.