30.08.2010 / Ünlülerin Yoga Hocası Kansere Yenildi

Koray, Hilal

     Yoga hocası Hilal Koray, kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

     Eski balerin, fitness ve yoga hocası Hilal Koray, kısa bir süre önce yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. 54 yaşında hayata gözlerini yuman Hilal Koray, “Levent Camii”nde dün düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

     Sosyetenin spor ve yoga hocası, eski balerin Hilal Koray, bir süre önce yakalandığı kansere yenik düştü. 6 aydır kanser tedavisi gören Koray, 54 yaşında hayatını kaybetti. Koray’ın cenaze töreninde oğlu ve eşi güçlükle ayakta dururken dostları da Koray’ı son yolculuğuna arkasından el sallayarak uğurladı. 6 ay önce hastalık teşhisi konulmasına rağmen Koray’ın yaşam sevincini hiç kaybetmediğini belirten arkadaşları “O çok pozitif bir insandı. Bir melekti. Tedavi süresinde moralini hiç bozmadı. Yaşama dört elle sarıldı” diye konuştu.

     “Dünya Çok Güzel”

     Kardeşini son yolculuğuna uğurlayan Neyir Tunalı da “O çok mükemmel bir insandı.” diyerek Hilal Koray’ın iki yıl önce 30 Ağustos’ta yazdığı “Hiçbir şeyde yorum yok. Dünya çok güzel. Kötü bir şey yok. Her şey mükemmel” sözünü hatırlattı ve başka söyleyebilecek bir şey olmadığını söyledi. Yıllarca aktif sporla uğraşan Hilal Koray, son olarak sosyetenin ünlü isimlerine yoga dersleri veriyordu. Eski bir balerin olan Koray uzun zaman aerobik ve fitness öğretmenliği yaptı. Koray, “Planet Health Club”da bir süre “power yoga” dersleri de verdi. 1998 yılında yogayla tanışan ve meditasyona başlayan Koray, kendisini geliştirebilmek için Hindistan’a gitti. Uzakdoğu’da yaşadıktan sonra 2006 yılında Malezya’dan dönen Koray yoga dersleri vermeye başladı. Hilal Koray, verdiği bir röportajda meditasyonla bir gazete ilanı sayesinde tanıştığını ve hayatının bir anda değiştiğini söylemişti. Koray çok sevdiği meditasyondan vazgeçemediğini belirterek onu şöyle tasvir etmişti, “Meditasyon, düşüncesiz konuma gelmek demek. Geçmiş ve gelecek yok. Sadece o anı yaşıyorsun. Vücut ve zihin tam anlamıyla dengeleniyor.”

     Gazete Vatan – 30.08.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794187
Online Ziyaretçi Sayısı:36
Bugünlük Ziyaret :854

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.