03.09.2010 / Hükümette Tarkan Çatlağı


     Bakan Günay günler sonra konuştu ve...

     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile şarkıcı Tarkan arasındaki “Allianoi” tartışmasında, Tarkan’a destek çıktı. Bakan Günay, “Bir kabine üyesi arkadaşımla bir tartışma konusu yaratmak istemem. Sanıyorum sayın Bakan amacını aşan bir biçimde ifade etti düşüncelerini. Hepimizin ortak arayışı Türkiye’nin bütün tarihsel kültürel, doğal zenginliklerini korumaya çalışmaktır. Tabii sanatçı arkadaşlarımızın, aydınların bu konulara duyarlılık göstermesi bizi tedirgin etmez; tam tersine sevindirir. Aydınlar, sanatçılar, yazarlar, okur-yazarlar bu ülkenin sorunlarına sahip çıkmazlarsa, bu ülkenin bilincini kim ışıtabilir kim aydınlatabilir? Bu duyarlılıkların artarak sürmesini çok temenni ediyorum” dedi.

     “Yortanlı Barajı”nın özel ve karmaşık bir sorun olduğunu kaydeden Bakan Günay, 90’lı yılların başında ihalesi yapıldığını ve inşaatın başladığını söyledi. Kazılarda eski bir Roma hamamı ve bir su merkezi ortaya çıktığını söyleyen Günay, şunları ekledi: “Bütün derdimiz baraj su tutacaksa o kalıntıları yok etmeden bunun çaresini bulmaya çalışmaktır. Sanıyorum Bakan bey arkadaşım da bunu ifade etmeye çalıştı. Ben Tarkan’ın bu konudaki duyarlılığını, ona benzer gayretleri çok önemsiyorum ülkemiz için. Bu doğayı tahrip eden tarihe karşı duyarsız bir anlayışla elbette katiyen olamaz.”

     Çelik de Tarkan’dan Yana

     Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, Bakan Eroğlu’nun Tarkan’a maksadını aşan bir tepki gösterdiğini söyledi. Hüseyin Çelik, “Cnn Türk”te Serdar Cebe ve Seda Öğretir’in sunduğu “Bugün Programı”nda “Tarkan ve Bakan Eroğlu arasında keşke böyle bir polemik olmasaydı, ama olmuştur. ‘CNN Türk’ aracılığıyla Tarkan’a üzüntülerimi iletiyorum” dedi.

     Gazete Vatan - 03.09.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771200
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1052

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.