05.09.2010 / Erdoğan'a İlginç Hediye

Bono Erdoğan'la

     Erdoğan’ı Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde ziyaret eden “U2 Grubu”nun Başbakan’a hediyesi bir ipod müzik çalar oldu.

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “360 Derece Avrupa Turnesi” kapsamında bugün “İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı”nda konser verecek ünlü İrlandalı Rock grubu “U2”yu kabul etti. Dolmabahçe’deki “Başbakanlık Çalışma Ofisi”nde gerçekleşen kabulde, “U2”nun vokalisti Paul David Hewson (Bono) ile grubun diğer üyeleri hazır bulundu.

     Kabule Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı. Kabulde konuşan Bono, Başbakan Erdoğan’a “Klasik Türk müziğini dinlediğinizi biliyorum. Sizin aynı zamanda müzik zevkinizi test etmek, gözden geçirmek için geldik” dedi. Başbakan Erdoğan’a beyaz bir kutu içerisinde ipod hediye eden Bono, “Bu bir kırmızı ipod. Her satıldığında ilaç alamayan AIDS hastalarına bağış yapılıyor” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra “U2” üyeleriyle fotoğraf çektirdi. Kabul, kısa süre görüntü almasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşti.

     Daha Önce Gelmediğimiz İçin Utanıyoruz

     Bir röportajında “Boğaziçi Köprüsü üzerinde iki kıtayı yürüyerek geçmek hayalim” diyen “U2”nin solisti Bono, bu hayalini gerçekleştirmek için arkadaşlarıyla “Boğaziçi Köprüsü”nde yürüdü. “U2”nun Avrupa’dan Asya’ya yürüyerek yaptığı geçişe Devlet Bakanları Hayati Yazıcı ve Egemen Bağış ile eşi Beyhan Bağış ve “2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu” Başkanı Şekip Avdagiç eşlik etti. “U2”nun geçişi için “Boğaziçi Köprüsü”nün tek şeridi trafiğe kapatıldı. Yürüyüş sonunda Bakan Hayati Yazıcı “U2”nin solisti Bono’ya, “Osmanlı İmparatorluğu”nun İrlanda’ya yapmış olduğu yardım karşılığı İrlanda hükümetinin Sultan Abdülmecit’e gönderdiği teşekkürnamenin benzerini hediye etti. Bono, bir gazetecinin “Türkiye’de konser vermek için neden bu kadar geç kaldınız?” sorusuna ise Bono, “Daha Önce Türkiye’ye gelmememiz için gerçekten geçerli bir sebebimiz yok. Daha önce Türkiye’de olmadığımız için utanç duyuyoruz” dedi.

     70 Bin Kişi İzleyecek

     Dünyaca ünlü Rock müzik grubu “U2”, “360 Derece Avrupa Turnesi” kapsamında gerçekleştireceği dev konser ile bu akşam “Atatürk Olimpiyat Stadı”nda hayranlarıyla buluşacak. Konseri 70 binden fazla kişinin izlemesi bekleniyor. “Pençe” adındaki sahnede gerçekleştirecek konserin bilet satışları 1 yıl önce, sahne çalışmaları ise 3 hafta önce başladı. Konsere ilk gelecek 2 bin 500 kişi sahne önüne yerleştirileceğinden, rock severler dün akşamdan itibaren stad önünde beklemeye başladı. Dev konseri iş dünyasından “Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu” Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve eşi Oya Eczacıbaşı, “Akbank Yönetim Kurulu” Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Koç Holding Yönetim Kurulu” Üyesi Ali Koç, Fenerbahçeli fulbolcu Alex de Souza, sanatçı Tarkan, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da izleyecek.

     Dansöz İçin Eşinden İzin Aldı

     Türkiye tarihinin en büyük stadyum konserine imza atacak olan dünyaca ünlü rock topluluğu “U2”, konser öncesinde Boğaz sefası yaptı. Akşam yemeği için “Suada Club-Galatasaray Adası”na giden “U2” daha sonra “Reina”da eğlenceye devam etti. Bono, özel olarak yapılan iki metrelik kebapları yerken lezzeti karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve en çok da fıstıklı kebabı beğendi. “U2 Grubu”nun üyeleri, Bono ve yakın arkadaşları kendileri için özel hazırlanan şark kösesinde nargilenin tadına da baktılar. “Reina”nın sahibi Mehmet Koçarslan’ın ev sahipliği yaptığı gecede Bono ve ekibi daha sonra Yiğit Şardan’ın teknesiyle “Reina”ya geçti. Burada dansöz sürpriziyle karşılaşan Bono Nuran Sultan’a para yapıştırmayı ihmal etmedi. Mekan sahiplerinin dansöz için Bono’nun eşinden izin istediği de öğrenildi. Bardağına vurarak masadakileri susturan Bono “Şu anda iki kıtanın arasındayım, bu muhteşem bir duygu” diyerek mutlu olduğunu belirtti.

     Gazete Vatan – 05.09.2010, Pazar




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771010
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :1049

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.