07.09.2010 / Efsane Rock'çıya Livaneli Sürprizi

Livaneli, Zülfü - Bono


     “U2”nin solisti Bono, şarkılara ara verdiğinde Türkiye’de de siyasi mesajlar verdi.

     “U2”nin solisti Bono, tüm konserlerinde olduğu gibi şarkılara ara verdiğinde Türkiye’de de siyasi mesajlar verdi. “Türkiye’de ilginç şeyler oluyor. Bir değişim yaşanıyor. Tüm dünyayı ilgilendiren bir değişim bu” diyen Bono, “Beni buraya Egemen Bağış davet etti. Kendisine teşekkür ederim” dediği anda “Olimpiyat Stadı”nı dolduran onbinlerce kişi yuh çekmeye başladı. Şaşıran Bono, “Mesaj alınmıştır. Bu andan itibaren Türk siyaseti üzerine konuşmayacağım” deyince alkışlandı. Ardından da “Köprüden bahsedeyim” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu köprü dini ve laik bir köprü değil. Sadece Batı’yı Doğu’ya bağlayan bir köprü de değil. Geçmişi, geleceğe de bağlıyor.” Bu sözleri de alkışlanan Bono, daha sonra şarkılarına devam etti. Bir sonraki arada ise İran görüntüleri eşliğinde İran’dan bahsetti.

     “Yiğidim Aslanım”ı Söylediler...

     Dün gece “U2”yi ve Bono’yu izlemeye gelenleri hoş bir sürpriz bekliyordu. Efsane grubun, efsane solisti Bono konserin en coşkulu anında ünlü “Mothers of the Disappeared” adlı parçasını söylerken sahneye Zülfü Livaneli’yi davet etti. Büyük alkışla sahneye çıkan Livaneli önce Bono’nun şarkısına eşlik etti. Ardından birlikte “Yiğidim Aslanım, Burda Yatıyor” söylediler... Livaneli şarkısını söylerken eşlik eden Bono, elini de kalbine koyarak büyük yorumcuya duyduğu saygıyı gösterdi. Şarkı bittiğinde de “Olimpiyat Stadı” alkıştan inledi...

     Zülfü Livaneli, Bono’nun sürprizini şöyle anlattı: “Dün öğleden sonra ben Bodrum’dayken telefonum çaldı. Arayan Bono’ydu ve beni çok mutlu eden bir teklifte bulundu. Bana ‘Ben sizin Leylim Ley ve Yiğidim Aslanım gibi şarkılarınızı çok seviyorum. Bu gece konserimde birlikte bir şarkı söyleyebilir miyiz’ dedi. Çok mutlu oldum ve hemen 17.00 uçağına atlayıp İstanbul’a geldim. Havaalanından da doğruca konserin yapılacağı Olimpiyat Stadı’na geçtim. Kendisiyle uzun ve güzel bir sohbet yaptık. Benim için olduğu kadar, seyirciler içinde sürpriz oldu sanırım.”

     Gazete Vatan - 07.09.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769170
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :867

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.