07.09.2010 / Bono Kulağıma Eğildi ve Dedi ki...

Livaneli-Bono


     İstanbul’daki “U2” konserinde sürpriz bir şekilde Bono ile düet yapan Zülfü Livaneli yaşananların perde arkasını anlattı.

     Dünyaca ünlü rock grubu “U2”nun İstanbul konserinde sürpriz bir konuk vardı. Usta yorumcu Zülfü Livaneli sahneye çıktığı anda büyük bir alkış koptu. Bono ile “Yiğidim Aslanım”ı söylediğinde ise stat inledi. Bu yoğun ilgi karşısında Bono, büyük bir şaşkınlık yaşadı. Livaneli, o muhteşem konserin perde arkasını “Vatan”a anlattı.

     Konseri yıllardır hasretle beklenen, on binlerce hayranının bir sene öncesinden bilet almak için kuyruğa girdiği “U2”, önceki gece İstanbul’a muhteşem bir müzik ziyafeti çekti. “U2” hayranları, grubun sıra dışı, protest vokalisti Bono’yla aynı atmosferi paylaşmanın mutluluğunu yaşarken sürpriz bir konukla daha da coştu. Bono sahneye usta yorumcu, “Vatan” yazarı Zülfü Livaneli’yi çağırdığında büyük bir alkış koptu. İkili, “Yiğidim Aslanım” şarkısını söylerken tüm stad eşlik etti. Bono ise bu ilgi karşısında şaşkındı... Peki Livaneli’nin konserde sahne alması nasıl organize edilmişti? İşte Livaneli’nin dilinden son dakika gelen davetin ve muhteşem konserin detayları...

     Bono Aradı, ‘Gel’ Dedi

     “Bana da büyük sürpriz oldu. Haberim yoktu. Bono’yu önceden tanımam, ama ismini biliyordum. O da benim ismimi “Unesco” vasıtasıyla biliyormuş. Bodrum’da bir köyde mütevazi bir evim var. Oradayken telefon geldi. Bono benimle şarkı söylemek istiyormuş. İstanbul’da değilim dedim. Sonra Bono aradı. Ben de 17.00’de uçağa bindim, 21.00 sıralarında stattaydım. Bono ve müzisyenlerle sadece 10 dakika bir prova yapabildik.”

     Leylim Ley’i Biliyormuş

     “Leylim Ley’den bahsetti bana. Çok seviyormuş onu. Yiğidim Aslanım’ı söyledik sahnede. Stadyumun hepsi de söyleyince ona şaşırdı, duygulandı. Kulağıma eğilerek, “Heyecandan titriyorum. Hayatımda böyle bir şey görmedim” dedi. Menajeri ise bana Bono’nun ilk defa kendisinden fazla alkışlanan birisiyle sahneye çıktığını söyledi. Bono da bugün bana e-mail atmış. Kendisiyle çektirdiğimiz fotoğrafı yollamış. ‘Unutulmaz bir gece geçirdim’ demiş. Bono’ya Türkiye’de böyle bir müzik dinleyicisinin varlığını anlatmış olduk.”

     Bono Elleri Kalbinde Livaneli’yi Dinledi

     Livaneli, “Yiğidim Aslanım”ı söylemeye başlayınca izleyiciler de “U2”yu bir süreliğine beklemeye aldı. Bono, şarkı boyunca elleri kalbinin üstünde durdu ve binlerce kişiden oluşan koroyu dinledi.

     Gazete Vatan – 07.09.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770532
Online Ziyaretçi Sayısı:42
Bugünlük Ziyaret :1031

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.