13.09.2010 / Tartışılan İsimde İlginç Gelişme


     İzmir’in Konak İlçesi Çankaya Mahallesi’nde tartışmaya neden olan “Sezen Aksu Sokağı” tabelasının herhangi bir tescil olmadan asıldığı ortaya çıktı. Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan, “Resmi olarak bu adda bir sokak yok. Ancak, İzmir’e malolmuş bir sanatçının adının bir sokağa verilmesini isterim. Aksu’yu referandumda ‘Evet’ de ‘Hayır’ da dese seviyorum” dedi.

     Sokak adı tartışması, “Sezen Aksu Sokağı”nda oturan bir grup kişinin, Aksu’nun referandumda ‘Evet’ oyu vereceğini açıklaması, Türkan Saylan ve Fazıl Say’a yapılan saldırılara sessiz kaldığı gerekçesiyle sokağın adının değişmesi için imza toplamasıyla başladı. Ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu verilmiş adın değişmesini doğru bulmadığını açıkladı. İmza kampanyası ve tartışma sürerken, “Sezen Aksu Sokağı” tabelası kimliği belirsiz kişilerce referandumdan bir gece önce söküldü.

     Öte yandan sokağın adının resmi kayıtlarda 145 sokak olarak geçtiğine dikkat çeken sakinler, resmen böyle bir sokak olmadığını, sadece bir tabela asılmış olduğunu söylediler.

     Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da son gelişmeler üzerine sokağın adının “Sezen Aksu Sokağı” şeklinde tescilli olmadığını açıkladı. Tartan, 1997’li yıllarda aralarında Sezen Aksu’nun da olduğu pek çok İzmirli sanatçının adının sokaklara verilmesi için bir temenni kararı alınmasına karşın, adları kesinleştirecek bir Meclis kararı olmadığını söyledi. Tartan, “Resmi olarak böyle bir sokak adı yok. Sezen Aksu adına tescillenmemiş. Ancak, Sezen Aksu değerli ve İzmir’e malolmuş bir sanatçı olarak bir sokağa isminin verilmesini isterim. Bu konuda siyasi yorumlarda bulunmak doğru olmaz. Referandumda ‘Evet’ de ‘Hayır’ da dese Aksu’yu seviyorum. Geçici tepkilere göre hareket edilmemeli. Keşke Aksu’nun adı bir sokağa verilmiş olsaydı. Halk talep ederse, gerekeni yaparız” dedi.

     Gazete Vatan - 13.09.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770873
Online Ziyaretçi Sayısı:46
Bugünlük Ziyaret :1042

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.