Geleceğin İdil Biret'i mi Yetişiyor?

Ceren Gürpınar Fotoğrafı - 1


     Geçtiğimiz hafta Dallas'ta geniş bir topluluk onuruna verilen yıl sonu piyano resitalinde sanatçıların içinde en çok alkışı alan genç bir Türk kızı oldu.

Yaşları 7 ile 15 arası değişen yaklaşık 20 Amerikalı genç piyanistin arasında 11 yaşında bir Türk kızı da vardı. Ceren Gürpınar.

     Ceren, verdiği resital ile yüzlerce Amerikalı'dan en çok alkış alan genç piyanist oldu. Piyanoya henüz 5 yaşındayken başlayan ve her sene biri kış döneminde biri de baharda olmak üzere iki resitale katılan Ceren kulağı ve yeteneğiyle parlak bir gelecek vadediyor. Piyano alanında birçok ödülü bulunan Gürpınar bu sene "en iyi piyano öğrencisi" ödülüne de sahip oldu. Ayrıca üç jüri üyesi önünde girdiği sınavdan kazandığı çok sayıda madalyası da bulunuyor. Şu anda "Thurman School of Music" isimli müzik okulunun öğretmenlerinden biri ile çalışan Ceren Gürpınar duygularını "Piyano çalmaya mutlaka devam etmek istiyorum, bana verilen müzik bilgisi ve kültürünün öneminin oldukça farkındayım. Her yeni parça ilk başlarda zor geliyor ama çalıştıkça her bir eserin tadına varmaya başlıyorum ve büyük zevk alıyorum. Resitaller öncesi çok heyecanlanıp, mideme kramplar giriyor, ama haftalarca süren çalışmalarımın izleyiciler tarafından beğenilip alkışlandığımı bilmek bana büyük gurur ve mutluluk veriyor." şeklinde dile getirdi.

     Ceren Gürpınar Türkiye'de Fahir Atakoğlu'nu sahnede en ön sıralarda izlerken "Bir gün neden ben de Fahir Atakoğlu gibi, İdil Biret gibi, Suna Kan gibi, Peker kardeşler gibi Türkiye'yi dünya çapında temsil etmeyeyim ki?" şeklinde yoğun duygular yaşadığını da belirtti.

Ceren Gürpınar Fotoğrafı - 2


     "Amerika Türk Radyosu" adına resitali davetli olarak izleyen Şule Doğan ise bu genç yetenek hakkındaki izlenimlerini söyle aktardı: "Ceren sahneye çıkınca onu izleyen biz Türkler anlatılmaz bir gurur duyduk. Ceren'in o büyülü parmaklarıyla verdiği resital nefisti, sihirli notaları hala kulağımda.. O'nu izlerken acaba geleceğin İdil Biret'i mi yetişiyor diye düşünmekten kendimi alamadım. Ceren Gürpınar bir gün mutlaka müzik otoritelerinin dikkatini çekecek çok genç bir Türk yetenek, hatta O'na genç bir piyano virtüozu diyebiliriz..."

     Ceren Gürpınar'ın  önümüzdeki günlerde "Amerika Türk Radyosu"nda Şule Doğan'ın programına da katılması bekleniyor.

     Evren Uğurbaş / www.alaturkaonline.com




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5795010
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1062

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.