03.07.2010 / 11. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

11. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

     “Büyükçekmece Belediyesi” ve “Türk Folklor Kurumu”nun katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali”, “İstiklal Caddesi”nde gerçekleşen görkemli yürüyüşle başladı.

     11. kez düzenlenen festival dolayısıyla ülkemize gelen Almanya, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, Kanada, KKTC, Macaristan, Makedonya, Meksika, Mısır, Moldavya, Polonya, Porto Riko, Rusya, Sierra Leone, Sırbistan, Slovakya, Güney Kore, Tayland, Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Yeni Zelanda ve Türkiye ekipleri yerel giysileri ve ülkelerinin bayrakları ile “Odakule”den “Taksim Meydanı”na kadar yürüdüler.

     Folklor ekipleri yürüyüş esnasında yerel enstrümanlarıyla şarkılar söyleyip dans ettiler.

     Festivali düzenlemedeki amaçlarından bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece’de ağırladıklarını, konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği karşısında ülkelerine memnun döndüklerini söyledi.

     Başkan Akgün, “Bu insanların memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımı adına her birinin fahri birer Türk elçisi haline gelmesi olacaktır” dedi.

     CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de eylem ve tepkisel etkinliklerin gerçekleştirildiği Taksim ve İstiklal’de bugün kültürel bir etkinliğıin yapılmasının son derece önemli olduğunu anlattı.

     Şimşek, “Bir insanın doğduğundan itibaren ekmek gibi, su gibi, kültür ve sanata da ihtiyacının olduğuna inanıyorum” şeklinde konuştu.

     “Büyükçekmece Festivali”nin dünya çapında ilk üçte yarıştığını ifade eden “Türk Folklor Kurumu” Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki’den sonra söz alan Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu’da “Büyükçekmece Festivali”nin yurtdışında çok tanınan bir festival olduğunu ve amaçlarının ülke tanıtımına kültür ve sanat alanında katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

     www.kerkukfeneri.com sitesinden alınmıştır. – 03.07.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794547
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :964

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.