16.09.2010 / Keçiören'de Yanık Kerkük Ezgileri

Kerkük Gecesi

     “Keçiören Belediyesi”nin hergün ayrı bir ülkenin katılımıyla gerçekleştirdiği etkinlikler Ramazan’a damgasını vuruyor.

     “Kerkük Gecesi”ne katılan Irak Cumhurbaşkanı Divanı Müsteşarı Dr. Muzaffer Arslan, Türkmen Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Tahir, Türkmeneli Vakfı Başkanı Fatih Türkcan ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ilk olarak Kerkük kültürünü tanıtan eserlerin sergilendiği “Ankara Evi”nin açılışını yaptılar.

     Daha sonra sahne alan Kerküklü ünlü sanatçılar Abdurrahman Kızılay, Harbi Şükür, Hasan Nacar, Yunus Tütüncü’nün seslendirdiği yanık türküler ve hoyratlar izleyenlere doyumsuz bir gece yaşattı. Ayrıca Türkmenler arasında meşhur olan geleneksel oyunlar izleyenleri Türkmen diyarına götürdü.

     Kerküklü kardeşlerini Keçiören’de ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak “Bakmayın siz onlarla farklı yerlerde yaşıyor olmamıza onlar biziz, biz onlarız. Beraber ve birlikteyiz” dedi.Başkan Mustafa Ak Türkmenlerle ilişkilerin gelişerek devam ettiğini ve önemli bir Türkmeneli ili olan Telafer’le “Keçiören Belediyesi”nin kardeş şehir olduğunu sözlerine ekledi.

     www.kerkukfeneri.com sitesinden alınmıştır. – 16.09.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772409
Online Ziyaretçi Sayısı:45
Bugünlük Ziyaret :1090

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.