01.06.2009 / Üç Dil Bilen Arp Sanatçısı Necipoğlu da Uçaktaydı

Fatma Ceren Necipoğlu


     Brezilya'dan Paris'e giderken Atlas Okyanusu'na düşen Air France'a ait uçakta dünyaca ünlü Türk arp sanatçısı Fatma Ceren Necipoğlu'nun da olduğu ortaya çıktı. "Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı" öğretim görevlisi olan Necipoğlu, 28–29 Mayıs'ta düzenlenen "IV. Rio Arp Festivali"ne katılmak için Rio de Janeiro'ya gitmişti.

     "Anadolu Üniversitesi" rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, Ceren Necipoğlu'nun bir davet üzerine Brezilya'ya gittiğini ve 28 Mayıs'ta "Rio de Janeiro Silahlı Kuvvetler Müzesi"nde arp konseri verdiğini bildirdi.

     Rektör Sürmeli, "Yolculardan birinin öğretim görevlimiz Necipoğlu olduğunu öğrendik. Ailesi ve biz şu ana kadar kendisinden haber alamadık. İnşallah hayırlı haberler alırız" dedi.

     "Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı" Başkanı Doç. Dr. Selra Balkarlı Can, çok başarılı ve disiplinli olan Ceren Necipoğlu'nun sırf dört öğrencisinin final sınavını yapmak için erken döndüğünü bildirdi. Prof. Yaşar Hoşcan da Necipoğlu hakkında şu bilgiyi verdi: "Lojmanda kalıyordu, çok çalışkandı. Kalbimizin bir yanı ondan güzel haber alacağımızı söylüyor. Bu iyi dileklerle O'nunla birlikte olmayı hayal ediyoruz."

     Son Röportajında Ne Dedi?

     'Çok özel iki eser seslendireceğim'

     Ceren Necipoğlu, Brezilya'ya gitmeden önce verdiği bir röportajda, festivalde Türk besteci Hasan Uçarsu'nun yaşadığı 1999 depreminden etkilenerek yazdığı "Mavi Ay Gri, Sarı Gece Duvar" isimli eserini seslendireceğini söylemişti. Necipoğlu, ayrıca festivalde Türk müziğinin önemli eserlerinden 'Sultan-i Yegah Saz Semaisi' ve 'Nivahend Saz Semaisi'ni de arp ile çalacağını bildirmişti. Necipoğlu röportajda "Besteciler Garrett Bymes ile Danyal Mantı'nın Sultan-i Yegah Semaisi bana ithafen bestelendi. Rio'da vereceğim konserin aynısını Eskişehir'de verdim. Programda hem Türkiye hem de Brezilya açısından birçok ilk seslendiriliş yer alıyor" demişti.

     Vatan Gazetesi - 01.06.2009, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794311
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :895

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.