25.09.2010 / Bira Festivali Antalya'yı Karıştırdı

Mustafa Akaydın Antalya Oktoberfest Şenliğinde


     Etkinliğe katılan 4 üniversiteli gençten biri öldü!

     Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen biranın su gibi tüketildiği ‘Oktoberfest’in benzeri Antalya’da gerçekleştirildi. Festivale katılan gençlerden birinin ölümü üzerine etkinliği düzenleyen “Antalya Büyükşehir Belediyesi”ne eleştiri yağdı.

     “Antalya Büyükşehir Belediyesi”nin bir bira firmasıyla ortaklaşa düzenlediği Almanların ünlü “Hasat Bayramı - Oktoberfest”, tartışma konusu oldu. “Antalya Büyükşehir Belediyesi” ve bir bira firmasının işbirliğiyle gerçekleştirilen “Oktoberfest”, çeşitli aktivitelerle açıldı. 3 gün sürecek festivalin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Almanya Antalya Başkonsolosu Frank Urbschot, ilk bira fıçısını açarak yaptı. Balyozla dev fıçının tıpası kırılırken, fıçıdan fışkıran birayla dolan ilk bardaklar katılımcılara dağıtıldı. Başkan Akaydın, geçen yıl 26 bin katılımcıyla yapılan etkinliğe bu yıl 45 bin kişinin katılımını beklediklerini söyledi. Festivale ilk tepki “Kimse Yok Mu Derneği”nin Antalya şubesinden geldi. Derneğin Antalya Bölge Müdürü Tolga Dur, 4 bin kişinin “açız” diye yardım isterken, belediyenin bira festivali düzenlemesinin yanlış olduğunu söyledi. Eleştiriler sürerken gelen bir ölüm haberi, ortalığı karıştırdı.

     Etkinlikte İçmişler

     ABD’de üniversite eğitimi alan Ahmet Anıl Durmaz, tatil için ailesinin yanına geldi. Önceki akşam başlayan eğlenceye katılmak üzere evden ayrılan Durmaz, festival alanında kendisi gibi üniversite öğrencisi Abdurrahman Yaşar Namlı, Umut Ayhan ve Servet Erkmen ile buluştu. Bira içip eğlenen gençler Athena konserini de izledi. Parti sonunda birlikte buradan ayrılan üniversite öğrencileri, Abdurrahman Yaşar Namlı’nın “Meltem Mahallesi”ndeki evine gelerek alkol almaya devam etti. Aşırı alkol alan üniversite öğrencileri sabaha karşı sızdı. Sabah uyanan ev sahibi Namlı diğer arkadaşlarını uyandırmak istedi. Ancak Ahmet Anıl Durmaz’ın yüz ve sırtının morardığını ve nefes almadığını farkeden Namlı, polise haber verdi. “112 Acil Servis” görevlileri eve geldiklerinde Durmaz’ın öldüğünü belirledi. Geçen yıl emekli olan “Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi” eski Başkanı Fikri Durmaz, oğlunun ölümüyle büyük acı yaşadı. “Antalya Mühendis ve Mimarlar Derneği”, “Antalya Memurlar Derneği”, “Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği” gibi kuruluşlar festivale büyük tepki gösterdi.

     Gazete Vatan - 25.09.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769370
Online Ziyaretçi Sayısı:47
Bugünlük Ziyaret :918

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.