27.09.2010 / Eurovision'a Kim Gitsin?

2011 Eurovision Adayları


     “TRT”
nin “Eurovision 2011”de yarışacak şarkıcıyı belirlemek için düzenlediği anket tartışma yarattı.

     “2011 Eurovision Şarkı Yarışması”nda ülkemizi kimin temsil edeceğine dair “www.trteurovision.com” adlı internet sitesinde anket düzenlendi. 4 kademeli ankette 15 sanatçı üç kategoriye ayrıldı. Anket 1’de Atiye Deniz, Hande Yener, Murat Boz, Gülşen ve Murat Dalkılıç oylandı. Dün sonuçlanan Anket 1’de en çok oyu Atiye Deniz aldı. 11 bin 18 oy alan Atiye Deniz yüzde 28.06 oy oranıyla birinci oldu. Aynı ankette 10 bin 574 oy alan Hande Yener ise yüzde 26.93 oy oranıyla ikinci oldu. Eurovision’a katılmayı en çok isteyen isim olan Yener, bu sonuçla büyük bir hayal kırıklığına uğradı. 1 Ekim’de sona erecek olan Anket 2’de ise rockçı Hayko Cepkin büyük bir farkla önde gidiyor. Hayko Cepkin, Tarkan, Şebnem Ferah, Yalın ve Hadise’nin oylandığı ankette, Hayko Cepkin yüzde 53.64 oy oranıyla şu anda birinci. Tarkan ise yüzde 28.31 oy oranıyla ikinci sırada gidiyor. 2 Ekim tarihinde başlayacak olan Anket 3’te yer alacak sanatçılar henüz belirlenmedi. 3 anketin en çok oy alan üç ismi 9-16 Ekim’deki final oylamasına katılacak. Anketten çıkan sonuç, resmi olmasa da Eurovision’da ülkemizi kimin temsil edeceği hakkında belirleyici rol oynayacak. Ankette en çok oyu alan sanatçı yarışmaya katılmak istemezse bir sonraki en çok oyu alan sanatçıdan yarışmaya katılması istenecek. Biz de “2011 Eurovision Şarkı Yarışması”nda Türkiye’yi kimin temsil etmesi gerektiğini müziğin ustalarına sorduk. İşte cevaplar...

     ‘Atiye’nin Pişmesi Lazım, Hande Daha Başarılı Olur’

     Söz Yazarı Zeynep Talu:“Eurovision Şarkı Yarışması” her ne kadar adı gibi şarkı yarışması da olsa görsellik ve şovlar da çok önemli. Ben Hande Yener’i tecrübeli buluyorum. Hem şovları güzel hem de sesi iyi. Atiye de iyi bir isim ama onun daha pişmesi lazım. Hande’nin çok başarılı olacağına inanıyorum.

     Müzisyen Garo Mafyan: “Önemli olan iyi şarkı yapmak”. “Eurovision Şarkı Yarışması”na gidecek sanatçıyı belirlerken öncelikle iyi bir şarkı yapmanın önemi unutulmamalı. Çünkü müzik insanlar için yapılıyor. Önemli olan şarkının insanlara beğendirilebilmesi. Buna “TRT” karar verecek. Anketler toplumun düşüncelerini araştırmak için yapılıyor. Bunun için Tarkan da, Atiye de, Hayko Cepkin de, Şebnem Ferah da, Hande Yener de, Yalın da olabilir. Neden olmasın... Bugüne kadar “Eurovision”da birincilik de, ikincilik de, üçüncülük de, dördüncülük de kazanmış bir ülke olarak her şeyden önemlisi başarılı olmak.

     Sanatçı Emel Müftüoğlu:“Şarkı güzel olsa bile Tarkan gitmez”.“Eurovision” bana çok kıymetli gelmiyor. Ama yine de dereceye girmek sevindiriyor insanı. Ben Şebnem Ferah ile Hande Yener’i şanslı görüyorum. Hayko Cepkin dereceye giremez bana göre. Şarkı çok güzel olursa bilemem. Tarkan’ın anketten çıkarsa gideceğini sanmıyorum. Çünkü orada birinci bile olsa ona bir şey kazandırmaz. Dereceye giremezse onu ve sevenlerini üzecektir. Ben bu kadar yıldır bu sektörde çalışan biri olarak “Şebnem Ferah ile Hande Yener” diyorum.

     Müzisyen Fuat Güner:“Hayko Eurovision’a uygun bir aday değil”. Oylama Hayko Cepkin’i işaret ediyor olabilir ama ben kesinlikle “Eurovision”a uygun olmadığını düşünüyorum. Hoşlanmıyorum onun yaptığı müzikten ve kendi kişisel görüşümü geçtim, Türkiye’yi temsil edebilecek müzik yapmıyor. Onu geçelim. Tarkan keşke gitse ama gitmez. Şebnem de başarılı olabilir onu da desteklerim ama Yalın henüz büyük organizasyonlar için kafi bir isim değil. “Eurovision”a gidecek tek isim Bora Üzer’dir. Deli bir şey, yaptığı müzik, İngilizce şarkı söyleme becerisi, bu işi kıvırırsa o kıvırır.

     ‘Atiye Gitsin, Hem Genç Hem de En İyi Sahne Onda’

     Müzik Eleştirmeni Naim Dilmener: Ben Atiye’nin gitmesinden yanayım ve kendisini ispatlamış çok tanınan isimlerin gitmesine karşıyım. Atiye gencecik bir kız. Sahnesi çok iyi, kapasitesi de iyi, ses de iyi. Bence Atiye gitsin.

     Söz Yazarı - Müzik Eleştirmeni Sezen Cumhur Önal:“Hande Yener ile Şebnem Ferah olabilir”.“Eurovision Şarkı Yarışması” için önümüzdeki yıl Hande Yener ile Şebnem Ferah olabilir. Ancak Hande Yener gönderilecek olursa şarkıyı kendisi seçmeyecek, “Eurovision”da elektronik müzik olmaz. Hayko Cepkin mümkün değil. Onun gibi sokaklarda çok var. “TRT” yönetimi inşallah doğru seçimler yaparak düzelir, ülkemizin uluslararası bir yarışmada doğru temsil edilmesini sağlar.

     Müzisyen Atilla Özdemiroğlu:“İnsanların istediği birini göndermek lazım”. “TRT”nin tek seçiciliği bırakıp internet sitelerini dikkate alması gerekir. Bugüne kadar hep tek seçicilik yapıyorlardı. Paylaşmak çok önemli. Sanatçının kim olmasından çok ülke insanlarının istediği birini göndermek önemli olduğu kadar şarkı için de çok çalışmak lazım. Seçilen sanatçının yapacağı parçalar arasından en iyisini göndermek lazım. Başarılı da olunabilir, başarısız da olunabilir. Alt tarafı bir yarışma bu...

     Şarkıcı Sibel Tüzün:“O stresi Şebnem ve Tarkan kaldırır”. Bu isimler arasında en mantıklı görünen Tarkan ve Şebnem Ferah. Tarkan keşke gitse, Türkiye için ne iyi olur. Çünkü yurtdışında da yabancı hayranları var. Daha avantajlı. Ayrıca tarzdan çok şarkıcı birinin yani en stresli anda bile sahneye hakim olabilecek bir şarkıcının gitmesi gerekir. Bu özellik de Tarkan ve Şebnem Ferah’ta var.

     Gazete Vatan - 27.09.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769598
Online Ziyaretçi Sayısı:41
Bugünlük Ziyaret :953

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.