27.09.2010 / Hukukçuların Yeni Gündemi Tatlıses!


     Referandumun ardından Türkiye, “HSYK” üyeliği seçimlerini tartışıyor. Ancak hakim ve savcıların gündemi farklı. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan hakim ve savcılar, türkücü İbrahim Tatlıses’in oğluna araba alması ve yeni kebapçı dükkanının açılışını konuşuyor.

     Hukukçuların güncel konulardaki fikirlerini paylaştıkları “www.adalet.org” internet adresinde ilginç konular tartışılmaya başlandı. Nedeni ise “Yüksek Seçim Kurulu”nun (YSK) propaganda yasağını protesto etmek. “YSK”nın, 17 Ekim’de “HSYK” üyeliği için yapılacak seçimlerde uygulanacak esaslara ilişkin genelgesi 23 Eylül’de “Resmi Gazete”de yayımlandı.

     Buna göre adayların propaganda yapmaları yasakladı. Bunun üzerine Türkiye’deki birçok hakim, savcı ve avukatların üyesi olduğu ve tartışma platformuna dönüştürdükleri “www.adalet.org” sitesinde magazin haberleri yayınlamaya başladı. Daha önce “YSK, kanun koyucu değildir”, “Yeni HSYK’dan beklentiler” gibi başlıklar açılan sitede, son dönemde türkücü İbrahim Tatlıses’le ilgili haberler yer almaya başladı.

     Artık Magazin Revaçta

     “En son magazin haberi” başlığıyla açılan forumda, “Her türlü yazı ve paylaşımın propaganda yasağı kapsamında kalması ihtimali gözetilerek ve yasağa saygı gereği bu haber aktarılmıştır” denildi. Hakim Mehmet Gülçek tarafından açılan forumda, “Tatlıses Kebap”ın, Etiler’deki açılışına ilişkin haberi yayınlandı. 375 hakim, savcı ve avukat tarafından okunan haberle ilgili çarpıcı yorumlar da yapıldı. Bursa’da görevli bir hukukçu haberi, “Bence Safiye Soyman’ın olmayışı hem manidar hem de büyük eksiklik” diye yorumladı. Ali Musa Sarıçimen adlı bir hukukçu ise “Cemil İpekçi, Mardin de defile yapacakmış... İlgilenen arkadaşlara duyurulur” şeklinde yorum yazdı. Bir başka hukukçu ise, “Tatlıses adalet.org’a reklam vermeye başlamış” ifadesini kullandı. Gülçek’in paylaştığı bu habere ‘nazire’ olarak açılan bir başka forumda ise İbrahim Tatlıses ve oğlu İdo’ya ilişkin haber yayınlandı.

     Mercedes Out!

     Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, 25 Eylül 2010 tarihinde sitede yayındığı haberde, İbrahim Tatlıses’in oğlu İdo’ya aldığı Mercedes arabayla ilgili habere yer verdi. 144 hakim, savcı ve avukat tarafından okunan habere bir çok hukukçu yorum yaptı. İstanbul Barosu avukatlarından Yasemin Kutluğ, savcı Yüce’nin yayındığı habere , “Valla İstinye Park’ta cirit atan ultra lüks otomobiller düşünülürse bu Mercedes hiç olmamış, out!” karşılığını verdi.

     Haftanın Olayları “adalet.org”da!

     ……………………………………


     Gazete Vatan - 27.09.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794119
Online Ziyaretçi Sayısı:28
Bugünlük Ziyaret :830

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.