05.10.2010 / Bu Soru Tartışıldı!

Sezen ve Sezer


     Sezen mi daha faydalı Sezer mi?

     Sanatçı Sezen Aksu’nun adının Afyon’da bir sokağa verilmek istenmesi, “Afyon Belediye Meclisi”ni karıştırdı. “AKP”li Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ünlü Osmanlı Sadrazamından adını alan “Gedik Ahmet Paşa - 1 Caddesi”nin referandumda “evet” oyu veren ünlü sanatçı “Sezen Aksu” olarak, “Gedik Ahmet Paşa - 2” caddesinin ise “hayır” oyu veren sanatçı “Adnan Şenses” olarak değiştirilmesini önerdi.

     Konu, “Belediye Meclisi”nin ekim ayı toplantısında gündeme geldi. “MHP”li üyeler “Sezen Aksu’nun ilimize ne faydası var ki caddeye onun adını veriyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

     “MHP”li üyeler, söz alarak “Sezen Aksu’nun sanatçı kimliğine bir şey diyemeyiz ama siyasi kimliğine çok şey söyleyebiliriz. Bunlar Afyon’a bir katkısı olmayan insanlar. Evet ya da hayır demeleri hiç önemli değil. Aksu’nun şarkılarından başka örnek gösterilebilecek bir tarafı yok. Biz şehitlerimizin isimlerini sokaklara veriyoruz. Bu isimleri onların isimlerinin yanına verirsek bu Afyon’un ayıbı olur” dedi.

     Belediye Başkanı Çoban ise adı Afyon’da “Kocatepe Üniversitesi Kampusu”na verilen 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i örnek göstererek “Sezer’in, bırakın Afyon’a ülkeye ne faydası oldu ki üniversite kampusuna adı verildi? Sezen Aksu sanatçı kimliğiyle O’ndan çok seviliyor” dedi. Konu daha sonra görüşülmek üzere ertelendi.

     Başkan Burhanettin Çoban, konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Sezen Aksu sırf ‘evet’ dediği için sokaklardan isimleri sökülüyor. Ancak Türkiye’de pek çok yere de ismi veriliyor. Afyon halkı bilinçlidir. Bu nedenle sırf Sezen Hanım’ın adını değil, referandumda ‘hayır’ diyen Adnan Şenses’in ismini de aynı büyüklükte bir caddeye veriyoruz. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta’yı ihya etti, 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in maalesef Afyon’a yardımı olmamıştır” dedi.

     Gazete Vatan - 05.10.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769155
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :864

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.