05.10.2010 / Palyaço Vekil Meclisi Sirke Çevirecek

Tiririca


     Brezilyalılar ülkenin ünlü palyaçosu Tiririca’yı rekor oyla milletvekili seçti. Okuması olmayan sanatçı, “Bir vekil ne yapar bilmiyorum” dedi.

     Haftasonu sandık başına giden Brezilyalılar büyük bir süprize imza attı. Sahnede canlandırdığı palyaço karakteri “Tiririca” ile tanınan Francisco Everardo Oliveira Silva adlı sanatçı, rekor sayıda oy alarak meclise girdi. “Bundan daha kötüsü olamaz” sloganıyla seçime giren Silva, Sao Paulo eyaletinden toplam 1.3 milyon oy aldı. Sanatçı bu oyla en yakın rakibini ikiye katlamış oldu.

     Eski Futbolcu Romario da Meclise Girdi

     Brezilyalı seçmenlere verdiği vaatler arasında kongredeki siyasilerin zamanlarını nasıl harcadığını rapor etmek olan 45 yaşındaki çiçeği burnunda siyasetçi “Bir kongre üyesi ne yapar aslında bilmiyorum. Ama bana oy verin size anlatacağım” dedi. Tiririca’nın okuma yazma bilmediği öne sürülmüş, seçim komisyonu bu iddialar nedeniyle sanatçının adaylığını iptal etmeyi gündemine almıştı. Seçimlerde Brezilyalı efsanevi golcü Romario da meclise girmeye hak kazanarak siyasete adım attı.

     Gazete Vatan - 05.10.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771489
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1060

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.