10.06.2009 / İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım

Zahit Akman


     Akman'dan Arınç'a türkülü mesaj

     Akman üyeliğinin düşürülmesi tartışması öncesi RTÜK üyelerine "İşte gidiyorum çeşm-i siyahım" türküsünü dinletti. Akman, türkünün "Dost beni bıraktı elin diline" sözlerine eşlik de etti. Kurul 3'e karşı 5 oyla Akman'ın üyeliğinin devamına karar verdi.

     "Radyo Televizyon Üst Kurulu", CHP kontenjanından seçilen 3 üyenin, malvarlığına tedbir konulması kararının ardından Zahit Akman'ın üyeliğinin düşürülmesi yönündeki talebi dün görüştü.

     RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, "Akman'ın mal varlığına tedbir konulması" ve "düzenleme ve denetlemekle görevli olduğu bazı radyo ve televizyon organlarında ortaklığının bulunması" nedeniyle RTÜK yasasının 9. maddesine göre "üyelik görevinden çekilmiş sayılmasını" talep etti.

     Üç üye taleplerine ilişkin yaptıkları yazılı açıklamada, Akman'ın "Deniz Feneri E.V davasının devamı olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturmada, zanlı durumda bulunması, bu zanlılarla çeşitli ortaklık ve menfaat ilişkilerinin hala sürmesi ve soruşturma kapsamında tüm mal varlığına diğer zanlılarla birilikte Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nce tedbir konulması nedeniyle RTÜK Kanunu'nun 9. maddesi hükümüne göre üyelik görevinden çekilmiş sayılma durumunda olduğunu" belirttiler. RTÜK'ün dün sabah yapılan toplantısında, normal gündem ele alındı. Öğleden sonra ise CHP'li üyelerin taleplerinin öngörüşmesi gerçekleşti.

     Akman dışarı çıktı

     Akman, hakkındaki önergenin görüşmelerine geçilmeden önce "Şu türküyü bir dinleyelim" diyerek, internetten Aşık Mahsuni Şerif'e ait "İşte gidiyorum çeşm-i siyahım" adlı türküyü indirerek, üyelere dinletti.

     Hürriyet yazarı Ahmet Hakan geçtiğimiz Pazar günü Akman'a istifa çağrısında bulunurken, bu türküyü anımsatmış ve "Biliyorum ki aslında sen İşte gidiyorum çeşm-i siyahım türküsünü çığırarak meydanı terk etmek için kavruluyorsun" demişti.

     Türkünün dinlenmesinin ardından Akman, salonu terk etti. Ardından üç üye taleplerinin gerekçelerini açıkladı, AKP kontenjanından seçilen üyeler de görüşlerini dile getirdiler. AKP'li üyeler, Akman'ın RTÜK üyeliğinin düşürülmesi talebine karşı çıktı.

     Bu sırada CHP'li üyeler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini anımsatarak "Sayın Bakan da istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Ama yetkisi olmadığını ifade ediyor. İşte size bir fırsat. Bunu değerlendirebilirsiniz" görüşünü dile getirdiler.

     Ancak tartışmaların ardından yapılan oylama sonucu, Akman'ın üyeliğinin düşmüş kabul edilmesi talebi, CHP'li 3 üyenin "kabul" yanıtına karşın, 5 AKP'li üyenin oyuyla reddedildi.

     Vatan Gazetesi - 10.06.2009, Çarşamba (Şebnem Hoşgör)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770945
Online Ziyaretçi Sayısı:43
Bugünlük Ziyaret :1047

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.