13.10.2010 / Müslüman Mahallesinde...

Sağtürk, Tan


     Ünlü balet Tan Sağtürk, kendini adını taşıyan merkezin açılışı öncesi ilginç bir açıklama yaptı.

     Ünlü balet Tan Sağtürk, kendi adını taşıyan bale ve dans eğitim merkezinin açılışı öncesi geldiği Trabzon’da ilginç açıklamalarda bulundu. Sağtürk, Türkiye’de bale ve dansla ilgilenmenin çok zor bir iş olduğunu belirterek, “Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir iş yapıyoruz. Futbolla uğraşmıyoruz. İyi bir futbol seyircisiyim ama keşke yaptığımız bu sanat dalları da ona yakın derecede ilgi görmüş olabilseydi” dedi.

     Tan Sağtürk, 18 Ekim’de açılacak “Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi”nin son hazırlıklarını incelemek için geldiği Trabzon’da basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin birçok ilinde dans eğitim merkezi açtıklarını ifade eden Sağtürk, “Bazı illerde kendi okulumuzu kuruyoruz, bazılarında da var olan okullara destek veriyoruz. Ekonomik krizde birçok şirket kapanırken okullarımız açık kaldı. Bu kuvvetle de önemli bir merkez kabul ettiğimiz Trabzon’a bir okul açıyoruz. Trabzonlular’ın da bu okula destek olacağı inancındayız. Trabzon’da çok hareketli ve özellikle kültür ve sanatla buluşmak isteyen bir halk olduğunu biliyorum. Heyecanlı şekilde okulumuzu 18 Ekim’de açıyoruz” dedi. Kendisine gösterilen ilgi nedeniyle de Trabzonlular’a teşekkür eden Tan Sağtürk, daha sonra yaşadıkları sıkıntıları anlatıp, şunları söyledi:

     “Türkiye’de Müslüman mahallesinde salyangoz satmak gibi bir iş yapıyoruz. Futbolla uğraşmıyoruz. İyi bir futbol seyircisiyim ama keşke bu yaptığımız sanat dalları da onun kadar olmasa bile ona yakın derecede ilgi görmüş olabilseydi. Sonuçta yine de mutluyum. 10 yıldır olmayan bir işi var etmeye çalışarak yol devam ediyoruz. Türkiye için bale ve dans hala çok uzak ama dans yarışmaları yaptık. Son olarak da Acun’la bir proje gerçekleştiriyoruz. İnanılmaz talep olduğunu gördüm. Bu çok sevindirici bir şey.”

     Trabzon’daki dans okulunun açılışına ailesiyle geleceğini de sözlerine ekleyen Tan Sağtürk, “Bir çok okul açtık bugüne kadar ama Trabzon deyince ailede herkes gelmek istedi. Annem, eşim ve çocuğumla buradaki okulun açılışına geleceğiz. Hepsi çok heyecanlı” dedi. Sağtürk, okullarda fiyatları makul tuttuklarının da altını çizerek, “Fiyatları çok yukarıda tutarsanız alt kademeden gelen yetenekleri kaçırırsınız. Zengin olan yetenekli olacak diye bir kural yok” ifadesini kullandı.

     Gazete Vatan - 13.10.2010, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796030
Online Ziyaretçi Sayısı:32
Bugünlük Ziyaret :1164

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.