19.10.2010 / Ahmet Kaya 'Şerefsiz'i Çok Severdi

Ahmet Kaya 'Şerefsiz'i Çok Severdi


     Gülten Kaya’nın “hayatımızı bitirdi” dediği “vay şerefsiz” manşetiyle ilgili soruya sinirlenen Ertuğrul Özkök, o lafı Ahmet Kaya çok sevdiği için kullandıkları şeklinde savunma yaptı. Özkök Ergenekon manşetlerine de sarıldı.

     Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, genel yayın yönetmeniyken Ahmet Kaya için atılan “şerefsiz” manşetini, “Ahmet Kaya - şerefsiz manşeti ağırdı, çok. Şerefsiz manşetini Ahmet Kaya söyledi diye kullandık biz” sözleriyle savundu.

     “Habertürk”te “Söz Sende” programında Balçiçek İlter’in konuğu olan Özkök güncel olaylardan, “Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği” günlerine kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı.

     Ertuğrul Özkök, “Hürriyet Gazetesi” genel yayın yönetmeniyken Ahmet Kaya için atılan “şerefsiz” manşetini değerlendirdi.

     “Ahmet Kaya Kalp Krizinden Öldü...”

     Özkök, Balçiçek İlter’in bu konudaki sorusuna sinirlenerek şu cevabı verdi: “Ya tamam getiriyorlar da Allah aşkına Ahmet Kaya Türkiye’den ayrıldıktan 8 yıl sonra kalp krizinden öldü. On bin kere söyledim, bir kere daha söyleyeyim... Orada bir manşet verdik. O manşeti bugün vermezdim. Ama Ahmet Kaya o manşetten dolayı ölmedi kusura bakmayın!”

     Ergenekon Manşetlerine Kimse Birşey Demiyor...”

     Özkök Ahmet Kaya olayını anlatırken Ergenekon’u örnek gösterdi: “Ama ben size başka bir örnek vereyim. Ergenekon davasında Albay kafasına sıktı. Ama o Albayla ilgili bugüne kadar bir tek insan kalkıp bir şey söylemiyor, o manşetleri atanlara? Bu ülkede sadece ben mi yanlış yaptım insanlarla ilgili? Niye hep bana soruluyor bu soru?”

     “Şerefsiz Manşeti Çok Ağırdı...”

     Özkök, Ahmet Kaya ile ilgili manşet için de “Ahmet Kaya - şerefsiz manşeti ağırdı, çok. Şerefsiz manşetini Ahmet Kaya söyledi diye kullandık biz. Ben kendimi savunmuyorum o manşetle ilgili... Şerefsiz kelimesi Ahmet Kaya'nın çok sevdiği laflardan biriydi... O başkaları için kullandı o kelimeyi” diye konuştu.

     Anayurt Haber - 19.10.2010, Salı




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5769396
Online Ziyaretçi Sayısı:46
Bugünlük Ziyaret :923

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.