27.10.2010 / Tatlıses Bingo!

Tatlıses Bingo!


     Tatlıses, ortağı olduğu “Kuzey Irak Milli Piyangosu”nun ilk çekilişinde 500 bin dolar dağıttı.

     Türkücü İbrahim Tatlıses, ortağı olduğu “Kuzey Irak Milli Piyangosu”nun ilk çekilişinde 500 bin dolar dağıttı. “Tatlıses Bingo”nun çekilişi için Erbil’e giden sanatçı, “Tatlıses Cennet Konutları” isimli dev konut projesinin inşaatını da denetledi.

     “Kuzey Irak Milli Piyango” ihalesini, ortağı “Al-Adel United” ile birlikte kazanan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, ilk çekilişte 500 bin dolar ikramiye dağıttı. “Tatlıses Bingo” adı verilen piyangonun çekilişine katılan sanatçı, büyük ilgi toplayan gecede Kürtçe ve Türkçe türkü söyledi.

     İbrahim Tatlıses, Kuzey Irak’taki yatırımlarını artırıyor. Erbil’de “Tatlıses Cennet Konutları” isimli dev konut projesinin ortağı olan Tatlıses, bölgenin ilk piyango organizasyonunu da başlattı. Erbil’de “Hanzad Otel”de önceki gece düzenlenen ilk çekilişe ilgi beklenenden fazla oldu. “Tatlıses Bingo”nun çekilişine Arap ülkelerinden gelen çok sayıda sanatçı da katıldı.

     Erbil’deki diplomatik misyon temsilcilerinin de yer aldığı gecede Kürtçe konuşan İbrahim Tatlıses, “Bugün Tatlıses Bingo gecesidir. Umarım fakir birine çıkar” dedi. Bir masaya dizilen fanusların içindeki bingo tüplerini, geceye katılan konuk sanatçılar ve Tatlıses çekti. Çıkan numaralar, bir görevli tarafından panoya asılarak herkese gösterildi.

     Çekilişte 1 k işiye 250 bin dolar verilirken toplamda da 500 bin dolar ikramiye dağıtıldı. İkramiyeler arasına cip ve araba hediyeleri de eklediklerini söyleyen Tatlıses, “Biz çıkan numaraları götürüp maliyeye teslim edeceğiz. İnsanlar gelip oradan parasını alacak” dedi.

     Türkiye’den de Oynanıyor

     Daha sonra sahneye çıkan İbrahim Tatlıses, iki Kürtçe ve bir Türkçe şarkı söyledi. “Tatlıses Bingo”nun Türkiye’den de oynanabileceğini belirten İbrahim Tatlıses, Türkiye’den bir bankayla anlaştıklarını, internetten kredi kartıyla bilet alınabileceğini ve bu durumda bankanın sorumlu olacağını söyledi.

     İşadamlarını Erbil’e yatırım yapmaya çağıran Tatlıses, “Birçok kişi güvenlik sorununu düşünüyor. Ama burada sorun yok. Devlet olağanüstü önlem almış. Mesela bana ruhsatlı silah ve ikametgah verdiler. Burası yenileniyor. Yenilenen bir yere yatırım yapmak çok doğru bir karar” dedi.

     Erbil’e 500 Villa, 1000 Daire Yapıyor

     Kuzey Irak’ın Erbil kentinde “Tatlıses Cennet Konutları” isimli konut projesine nisan ayında ortak olan İbrahim Tatlıses, vaktinin büyük kısmını burada geçirmeye başladı. Türkiye’den 400 kişiye inşaatta istihdam sağladığını anlatan Tatlıses, projenin 1.5 yılda biteceğini söyledi.

     Projede 1030 apartman dairesi ve 500 villanın yanı sıra çarşı da olacak. Proje bitince 3 bin ailenin yerleşeceğini belirten Tatlıses, “İşlerin yavaş yürümesine biraz sinirleniyorum” dedi. İnşaatında sık sık demir bağlayan Tatlıses, “Benim esas mesleğim bu” diye konuştu.

     Büyük ilgi gören “Tatlıses Bingo”nun biletleri 3 bin Irak dinarına (yaklaşık 3.66 TL) satıldı.

     Talabani de Şirkette

     İbrahim Tatlıses’in “Tatlıses Bingo” ve “Tatlıses Cennet Konutları” işindeki ortağı İran ve Mısır’da tescilli olan “Al-Adel Group” firması... Kuzey Irak, İran, Ürdün ve Mısır’da ticaretten müteahhitliğe çok çeşitli işleri bulunan şirketin başındaki isim Dr. Roshdi Saeed. Şirketin Kuzey Irak’taki yöneticileri arasında Talabani ailesi mensubu Abdülkadir Talabani de bulunuyor. Şirketin Kuzey Irak’ta aldığı işler arasında “Süleymaniye Barajı” ihalesi de var.

     Gazete Vatan - 27.10.2010, Çarşamba




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771622
Online Ziyaretçi Sayısı:38
Bugünlük Ziyaret :1066

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.