29.10.2010 / Van'da Canlı Kürtçe Cumhuriyet Konseri


     Van’da, “Cumhuriyet”in 87’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi. “TRT 6”dan canlı olarak verilen konsere katılan Van Valisi Münir Karaloğlu konseri izlemeye gelenlere Kürtçe olarak “Cejna ve Pirozbe” (Bayramınız kutlu olsun) dedi.

     “Van Valiliği”, “Cumhuriyet”in kuruluşunun 87’nci yıl dönümünü bu yıl yine farklı etkinliklerle kutladı. Sanatçı Nilüfer Akbal, “TRT 6”dan canlı yayınlanan konserde Kürtçe, Türkçe ve Zazaca konser verdi. “Van Valiliği” önünde bulunan “Beşyol Meydanı”ndaki konsere, Van valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun, vali yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, il emniyet müdürü Ahyah Falakalı ve 500’e yakın vatandaş katıldı. Sanatçı Nilüfer Akbal okuduğu şarkılarla Vanlılara unutulmaz “Cumhuriyet Bayramı” gecesi yaşatırken konsere katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Kürtçe şarkılara eşlik etti.

     Canlı yayınlanan konserde sahneye çıkan Van valisi Münir Karaloğlu, izleyicilerin ve konsere gelenlerin “Cumhuriyet Bayramı”nı Kürtçe kutladı. Vali Karaloğlu “Evar baş Van, Evar baş Türkiye” (İyi akşamlar Van, İyi akşamlar Türkiye), “Ser seran serçavan bir xer haten” (Hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz) “Çavanın başın” (Nasılsınız, iyi misiniz) “Cejna ve Pirozbe” (Bayramınız kutlu olsun) dedi.

     Kürtçe konuşmanın ardından bu kez kısa bir Türkçe de konuşma yapan Vali Karaloğlu, “Bu topraklardaki en önemli kazanımımız Cumhuriyettir. Bunun da kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız başı dik olarak yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyet’e ve onun kurucularına, atalarımıza borçluyuz. Onun için Cumhuriyet’imizin bütün özellikleriyle, demokrasisiyle, laikliğiyle, sosyal-hukuk devletiyle korumalıyız” dedi.

     Konserin ardından “Van Valiliği” tarafından organize edilen gecede, havai fişek gösterisi yapıldı.

     Gazete Vatan - 29.10.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5771255
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1052

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.