14.07.2009 / Yanlış Yaptık, Özür Dileriz İdil Bacım!

Abdullah Gürgür İdil Biret İle


     “Alperenler” ile piyanist İdil Biret bugün “Topkapı Sarayı”nda bir araya geldi.

     Şaraplı konser verildiği için “Topkapı Sarayı”nı basmak isteyen “Alperen Ocakları”, ünlü piyanist İdil Biret’ten olayın yaşandığı “Topkapı Sarayı”nda yaptıkları gösteri için özür diledi.

     “Topkapı Sarayı Müzesi” başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın odasında gerçekleşen buluşmaya piyanist İdil Biret, eşi Şefik Büyükerşen ile birlikte geldi. Görüşmeye, “Alperen Ocakları” genel başkanı Abdullah Gürgür, yanı sıra “Alperen Ocakları” İstanbul ikinci başkanı Talat Ardıç, il yöneticisi Fatih Yılmaz ve “BBP Kağıthane İlçesi” başkanı Tolga Aral da katıldı. Buluşmada, “Alperen Ocakları” genel başkanı Gürgür, İdil Biret’e bir buket çiçek sunarak, özür diledi.

     Tatlıya Bağlandı

     İdil Biret de Gürgür ve beraberindekilere, Fransız bir yazar tarafından kaleme alınan ve kendi hayatının anlatıldığı “Dünya Sahnelerinde Bir Türk Piyanisti: İdil Biret” adlı kitabı ile bir CD’sini hediye etti. İdil Biret, görüşmenin ardından gazetecilere yapığı kısa açıklamada “Olanı değiştiremezsiniz. Benim düşüncemde keşke yoktur, olan olmuştur. Önemli olan bunu düzeltmektir. Bana çiçek getirdi Alperen delagasyonu, teşekkürü kabul ettim. Bu şekilde de hadise tatlıya bağlanmış oldu. Bu çiçekler onun göstergesi” dedi. “Topkapı Sarayı Müzesi” müdürü İlber Ortaylı ise şunları söyledi: “Bu işin bu şekilde neticelenmesinden çok memnunum. Böyle olması gerekiyordu. Protestonun bir usulü olduğunu söyledik. İdil Biret’e gerekli ihtimam ve saygıyı gösterdiler. İdil Biret konseri her zaman Topkapı Sarayı’nda olur.” “Alperen Ocakları” genel başkanı Abdullah Gürgür, konsere protestoyu sert sözlerle eleştiren Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ı “Alperen Ocakları”na davet etti: “Alperen Ocakları burada üzerine düşen hassas görevi yerine getirdi ve gerginliklerin sona ermesi için adım attı.

     Günay da Dilesin

     Bundan sonraki süreçte kamuoyu ile basın aynı samimiyette olmalı. Kültür Bakanımızı Alperen Ocağı’na davet ediyoruz, kültür seviyesini bizzat görsün” Cumartesi akşamı İdil Biret’in “Topkapı Sarayı”nda verdiği konseri içki içildiği gerekçesiyle protesto eden “Alperen Ocakları” üyesi bir grup, sanatçının afişlerini de yırtmıştı.

     Hürriyet Gazetesi - 14.07.2009




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797748
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1239

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.