12.11.2010 / Valiye Islıklı Protesto!

Valiye Islıklı Protesto!


     Erzurum Valisi Türk Halk Müziği konserine geç geldiği iddiasıyla bazı seyirciler tarafından ıslıklandı.

     Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Dünya Üniversiteler Kış Oyunları”na ev sahipliği yapmaya hazırlanan kentte düzenlenen Türk halk müziği konserine geç geldiği iddiasıyla bazı seyirciler tarafından ıslıklandı.

     2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz Vali ve eşinden özür dilerken, Vali Öztürk, olayı yanlış anlama olarak değerlendirdi.

     Erzurum’da 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek oyunlara hazırlık kapsamında “2011 Genel Koordinatörlüğü” tarafından “Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi”nde dün akşam Türk halk müziği konseri düzenlendi. Konserde Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Cengiz Özkan sahneye çıktı. Saat 19.00’da başlayan konser salonuna 20 dakika sonra gelen Vali Sebahattin Öztürk, bir grup tarafından ıslıklandı. Protokoldeki yerine geçen Vali Öztürk ve eşi Nihan Öztürk sanatçıların seslendirdiği türküleri dinledi.

     Konserin bitiminde sahneye çıkan 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, ıslıklayanları “kendini bilmez” olarak nitelendirdi. Vali Öztürk ve eşinden özür dileyen Korkmaz şunları söyledi: “Program saat 19.00’da başladı ama yaptığımız anlaşma gereği konser 19.30’dan itibaren televizyonlarda canlı olarak verilmeye başlanacaktı. Biz de sayın valiyi 19.30 itibariyle konsere davet ettik. Valimiz 19.20’de salona geldi. Bazı kendini bilmezler ıslıklama cüretini, terbiyesizliğini gösterdi. Bu çok onur kırıcı ve ayıp bir şey. Bütün Erzurumlular adına sayın valimden ve hanımefendiden özür diliyoruz.”

     Sevilen türküleri seslendiren sanatçılar Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Cengiz Özkan’a sahnede çiçek veren Vali Sebahattin Öztürk, yaşananları bir “yanlış anlama” olarak değerlendirdi. Konuyu fazlaca önemsemeyen Öztürk, “Ne biz Erzurumlular böyleyiz, ne onlar böyle bir şeye layıktır. Bir sürçi lisan olmuş. Öyle diyelim ve bu işi burda kapatmış olalım” dedi.

     Gazete Vatan - 12.11.2010, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5772230
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1088

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.