21.06.2009 / Kemer'de Mini Eurovision

Kemer'de Mini Eurovision


     
“Kemer 6. Altın Nar Kültür Ve Sanat Festivali”ne“Mini Eurovision” damgasını vurdu. 11 ülke temsilcisinin katıldığı gecede büyük ödüller Bulgaristan ve İspanya temsilcilerinin oldu...

     “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”na katılan olan 11 ülke temsilcisi kendi eserlerinin yanısıra , Türk s anatçıların yorumladığı ve hit olmuş şarkılarını Türkçe olarak seslendirdi. Türkçe şarkı bölümünde İspanyol Tina Riobo, Kayahan’ın “Geceler” adlı şarkısıyla birinci oldu. Yabancı şarkı bölümünde ise Bulgaristan adına yarışan Dessy Dobreva birinci seçildi.

     Kemer’e gelen şarkıcılar arasında daha önce Eurovision’da yarışmış 4  sanatçı da yer aldı...

     Bu yıl 14-20 Haziran’da başlayan “Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali”nde yapılan ve yabancı ülke yorumcularının katıldığı gecede kıran kırana bir rekabet yaşandı. Yaklaşık 8 bin kişi nin izlediği " “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”nda önce kendi dillerinde şarkılar seslendiren yorumcular, ikinci bölümde hit olmuş Türkçe eserleri okudular.

     “Kemer 6. Altın Nar Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında yapılan “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”nda  yarışan 11 ülke temsilcisi, Tarkan’ın “Gül Döktüm Yollarına”, Berkant’ın  “Samanyolu”, Kayahan’ın “Geceler”, Harun Kolçak’ın “Müptelayım”, Nükhet Duru’nun “Mahmure”, İlhan Şeşen’in “Rüzgar”, Nil Burak’ın “Sende Başını Alıp Gitme”, Melih Kibar’ın “Sevdan Olmasa”, Nazan Şoray’ın “Hal Hal” şarkılarını Türkçe yorumladılar...

     Jüride bulunan Berkant, Harun Kolçak, Nil Burak ve Nazan Şoray, yabancı meslektaşlarının Türkçe yorumladığı şarkıları daha sonra birlikte seslendirdiler. “Kemer Festival Alanı”nda yapılan “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”nda “En İyi Türkçe Şarkı Yorumcusu” dalında İspanyol Tina Riobo , Kayahan’ın “Geceler” adlı şarkısıyla birinci oldu. Makedonyalı sanatçı Margaritta Hristova Tarkan’ın “Gül Döktüm Yollarına” şarkısıyla ikinci oldu. Bu dalda İrlandalı sanatçı Mary Simpson “Samanyolu” şarkısıyla 3’ncülük derecesini elde etti.
Yarışmanın “En İyi Yabancı Yorumcu” dalında ise zafer Bulgar sanatçı Dessy Dobreva’nın oldu. Aynı dalda İtalya adına yarışmaya katılan Guerine Papa ikinci, Türkiye adına yarışan Özgür Özaslan da 3.ncülük ödülünün sahibi oldu. “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”nda dereceye giren yabancı şarkıcılar, ödüllerini Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün elinden aldı.

     “Uluslararası Festivaller Birliği” (Fidof) As Başkanı Figen Çakmak’ın jüri başkanlığı yaptığı yarışmada  birinci olanlar 5.000 USD, ikinciler 3.000 USD, 3.ncülük ödülünü kazananlar da 1.500 USD para ödülünün sahibi oldular.

     “Kemer Uluslararası Şarkı Yarışması”nda  konuk olarak katılan İtalyanların ünlü grubu “Village Girls” de hem şarkıları hem de seksi sahne kostümleriyle büyük ilgi topladılar.

     Hürriyet Kelebek Eki - 21.06.2009, Pazar (İsmail Değirmenci)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770659
Online Ziyaretçi Sayısı:52
Bugünlük Ziyaret :1037

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.