25.05.2009 / Say'dan Kızkalesi'ne Tam Not

Fazıl Say Kız Kalesi'nde


     “8. Mersin Uluslararası Müzik Festivali” etkinlikleri kapsamında Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde konser veren piyanist ve besteci Fazıl Say, özel ve farklı bir ses yansıması bulunduğunu belirttiği tarihi “Kızkalesi”nde her türlü müziğin icra edilebileceğini ifade etti.

     Fazıl Say, festival bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de çeşitli tarihlerde farklı mekanlarda konserler verdi ğini, bu çerçevede ilk “Uluslararası Müzik Festivali”nde de sahne aldığını hatırlattı. Mersin halkının kültür ve sanata son derece duyarlı olduğunu ifade eden Say, Mersin'in “Uluslararası Müzik Festivali”nde de önemli mesafe katettiğine dikkati çekti. Kızkalesi'nin özel ve farklı bir ses yansıması bulunduğunu belirten Say, burada her türlü müziğin icra edilebileceğini vurguladı.

     Say, tarihi kalıntılar arasında müzik yapmanın ayrı bir heyecan ve zevk verdiğini belirttiği açıklamasında, "Ancak, piyano tekneyle kaleye götürülmeye çalışılırken zor anlar yaşanmış. Bu belki ilerleyen süreçte daha kolay bir hale getirilebilir" ifadesini kullandı.

     “Festival Yürütme Kurulu” Başkanı Faik Burakgazi de, yazılı açıklamada, geçmişte “Uzuncaburç”, “Kanlıdivane” gibi tarihi mekanlarda konserler organize edildiğini, bu yıl “Kızkalesi” ile bunlara bir yenisini eklediklerini bildirdi.

     Adadaki kalenin mekan olarak kullanılmasının festivalin bilinirliği ve tanınırlığının artmasına katkı sunacağını vurgulayan Burakgazi, bunun turizm açısından da son derece önemli olduğunu ifade etti.

     Fazıl Say'ın festival kapsamında bu akşam “Kültür Merkezi” nde bir konser daha vereceğini bildiren Burakgazi, yarın da müzik dünyasında "caz flamenko" tarzıyla tanınan Al Di Meola'nın “Kongre ve Sergi Sarayı”nda sahne alacağını kaydetti.

     http://www.doguakdenizden.com sitesinden alınmıştır - 25.05.2009, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5794965
Online Ziyaretçi Sayısı:34
Bugünlük Ziyaret :1055

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.