02.12.2010 / 'Saban Bizi Üzdü'

Bayraktar, Onur-Levent


     Motosiklet kazasında ölen tiyatrocu Onur Bayraktar’ın ağabeyi Levent Bayraktar isyan etti.

     Motosiklet kazasında ölen tiyatrocu Onur Bayraktar’ın ağabeyi Levent Bayraktar, “Nedim Saban, kardeşimin ölümünün hemen ardından oyunu iki kez sahneye koydu. Birincisinde anmak için diyelim, ikincisi neydi peki? Kardeşimin ölümünden rant sağlamak istenmesi bizi üzer” dedi.

     Genç oyuncu Onur Bayraktar (31) rol aldığı “Leyla’nın Evi” isimli tiyatro oyunu sonrası geçirdiği motosiklet kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Büyük üzüntü yaşayan rol arkadaşları ise Bayraktar’ın cenazesinden bir gün sonra Nedim Saban’ın baskısı üzerine “Leyla’nın Evi” oyununu sahneye koymuştu. Bu yüzden eleştiri oklarının hedefindeki isim olan Nedim Saban’a bir tepki de Onur Bayraktar’ın ağabeyi Levent Bayraktar’dan geldi. Bayraktar “Nedim Saban’ın kardeşimin ölümünün hemen ardından tiyatrodaki arkadaşlarına baskı uygulayıp oyunu sahneye koyması bizi üzdü. Onur’un arkadaşları acılarını tam anlamıyla yaşayamadı bile. Kardeşimin cenazesinin hemen ertesinde oyunu sahneye koyuyor.

     Neden Perde Kapanmaz

     Hem de iki kere. Bir kere olsa, ‘Onur’u anmak için yaptı’ denir ama bu şekilde olması bizi daha da çok üzdü. Oyun daha sonra da sahneye konulabilirdi. Levent Kırca ‘benim annem öldü, babam öldü sahneye çıktım’ demiş. Herkesin unuttuğu bir şey var. Burada ölen bir oyuncunun yakını değil, ölen oyuncunun ta kendisi. Ortada feci şekilde hayatını kaybeden bir oyuncu var. Böyle olunca da mı perde kapanmıyor. Eğer vefat etmiş bir insan üzerinden rant elde ediliyorsa bu bizi ailesi olarak rahatsız eder. Onur’u hiçbir şekilde kullandırmayız” dedi. Saban, ise eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Onur Bayraktar’ı kaybettiğimiz gün perdemizi kapattık, fakat Tiyatrokare bütün oyunlarının perdesini kapatamaz. Bize yöneltilen bu eleştiri, tiyatro sanatını küçümseyen bir eleştiridir” diye konuştu.

     Gazete Vatan - 02.12.2010, Perşembe




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5797218
Online Ziyaretçi Sayısı:33
Bugünlük Ziyaret :1221

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.