08.05.2009 / Mersin Festivale Hazır

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan


     Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'i kültür ve sanat şehri yapmaya kararlı olduklarını belirterek, "Şiddeti kültür ve sanat önler. Dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı da pekiştirir" dedi.

     Özcan, yaptığı açıklamada, 12-16 Mayıs tarihlerinde "3. Mersin Türk Müziği Festivali" düzenleyeceklerini söyledi. Şehrin gelişmesinin alt yapısının iyi olmasının yanı sıra kültürel ve sanatsal kurumların ve etkinliklerin çoğaltılması gerektiğini vurgulayan Özcan, kültür ve sanat, dostluğun, dayanışmanın ve barışın en önemli unsurlarıdır" diye konuştu.

     “Mersin Büyükşehir Belediyesi”nde göreve başladıkları ilk yılda, kolları sıvayıp belediye bünyesinde şehir tiyatrosu, halk dansları topluluğu, kent orkestrası ve belediye konservatuvarını kurduklarını ifade eden Özcan, bu kurumların büyük özveri ile ortaya koydukları güzellikleri sahiplenen Mersinli sanatseverlerin, kendilerine itici güç olduğunu ve daha fazla çalışarak onlara layık olmaya çalıştıklarını kaydetti.

     Özcan, şöyle konuştu: "Geleneksel hale getirdiğimiz festivallere, 2 yıl önce bir yenisini daha ekledik. Türk müziği festivalinin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Festivalimiz Mersin'in vizyonu. Festivaller, kentimizi çok önemli yerlere getirecek ve gelecek kuşaklara çok önemli bir kültür mirası olarak kalacaktır.

     Mersin'e hizmet etmek önemli bir görev olmanın yanı sıra boynumuzun borcudur. Şiddeti kültür ve sanat önler. Dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı da pekiştirir. Bu nedenle Mersin, kültürlerin buluştuğu bir dünya kentidir. Mersin bir kültür ve sanat kentidir."

     http://www.doguakdenizden.com - 08.05.2009, Cuma




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796453
Online Ziyaretçi Sayısı:35
Bugünlük Ziyaret :1185

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.