27.11.2010 / Say Kuyruğu!

Say Kuyruğu


     “Akdeniz Üniversitesi”ndeki konser halka açık ve ücretsiz olunca salonun önünde uzun kuyruk oluştu.

     Fazıl Say ile Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatschinskaja’nın aynı sahneyi paylaştığı “Akdeniz Üniversitesi”ndeki konser halka açık ve ücretsiz olunca salonun önünde uzun kuyruk oluştu.

     Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve Moldovalı keman sanatçısı Patricia Kopatschinskaja, “Akdeniz Üniversitesi”nde konser verdi. Saatler öncesinden konserin yapılacağı konferans salonunun önüne gelen üniversiteliler, uzun kuyruklar oluşturdu. “Antalya Büyükşehir Belediyesi”nin düzenlediği “11’inci Uluslararası Antalya Piyano Festivali”nin halkla buluşması kapsamında “Akdeniz Üniversitesi”nde dün bir konser düzenlendi. Aynı zamanda festivalin genel sanat yönetmeni olan Fazıl Say ile Patricia Kopatschinskaja’nın aynı sahneyi paylaştığı konser halka açık ve ücretsiz olunca izdiham yaşandı. Konsere saatler kala “Atatürk Konferans Salonu”nun önünde uzun kuyruk oluştu. Say ile Kopatschinskaja’yı birlikte dinlemek için kuyruğa giren öğrenciler, salonda yer bulmakta zorlandı. Öğrenci ve vatandaşların büyük bölümü konseri, konferans salonunda ayakta ve yerlere oturarak izledi. Öğrencilerin bir bölümü de sahneye piyanist Fazıl Say’ın hemen yanına oturtuldu.

Kopatschinskaja, Patricia - Say, Fazıl


     Say, ilk bölümdeki solo konserinde Aşık Veysel’in anısına bestelediği “Karatoprak”ın da aralarında yer aldığı besteleriyle birçok tanınmış ünlü eseri seslendirdi. Sanatçı, konserin ikinci bölümünde Kopatschinskaja ile farklı müzik tarzlarındaki eserleri seslendirdi. Çıplak ayakla sahneye çıkan ünlü keman virtüözü Kopatschinskaja, izleyiciden büyük alkış aldı. Konser sonunda iki sanatçı yaklaşık 2 bin kişi tarafından ayakta alkışlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı “CHP”li Mustafa Akaydın, Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile festivale katılan sanatçıların izlediği konserin ardından, iki sanatçıya çiçek ve plaket verildi. Festival kapsamında ilk kez üniversitede konser verdiğini belirten Fazıl Say, halkın gösterdiği ilgiyi “muazzam” olarak nitelendirdi. Say, bundan sonraki festivallerde de “Akdeniz Üniversitesi”nde mutlaka konser vereceğini söyledi.

     Gazete Vatan - 27.11.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796665
Online Ziyaretçi Sayısı:23
Bugünlük Ziyaret :1197

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.