06.12.2010 / İbrahim Tatlıses'e Şok Suçlama!

Tikva, Avraham - Tatlıses, İbrahim


     “Çocuk Oyunu Yazılımı”
Diye Kumar Ağı Kurdu, İbo’nun da Adı Karıştı

     Merkezi İsrail’de bulunan sisteme bağlanarak Beşiktaş ve Şişli’de 5 ayrı yerde internetten kumar oynattığı iddiasıyla gözaltına alınan İsrailli Avraham T.’nin “KKTC”de kumarhanesi bulunduğu belirtilen İbrahim Tatlıses’e de aynı sistemi kurduğu bildirildi. Tatlıses savcılığa ifade verdi.

     İstanbul polisi, uluslararası bir kumar şebekesinin Şişli ve Beşiktaş’ta internet üzerinden kumar oynattığı bilgisine ulaştı. Merkezi İsrail’de bulunan bir sisteme İstanbul’da bir ana serverden bağlantı yapıldığı tespit edildi.

     Yapılan projeli çalışma sonucunda şebekenin kimliği ve çalışma yöntemi de ortaya çıkarıldı. Buna göre “Avi” lakaplı İsrail vatandaşı Avraham Tikva, Levent’teki “Metrocity Alışveriş Merkezi”nde çocuk oyunları yazılımı yapan “Game on Electronic” isimli bir şirket kurdu.

     Çocuk oyunları yazılımı yaptığı söylenen Avraham Tikva’nın bu işyerinde kumarhanelere internet üzerinden kumar oyun programı yaptığı öne sürüldü. İsrail’le irtibatlı olan Avraham Tikva, Şişli ve Beşiktaş’ta açtığı 5 ayrı işyerine bilgisayarlar kurarak kumarhaneye çevirdi. Her kumarhanede 20 bilgisayar, ana server aracılığıyla İsrail’deki merkeze bağlanıyordu. Hard diskleri çıkarılan bilgisayarlara içinde oyun bulunan hafıza kartı takılıyordu. Müşteriler nakit para vererek internet aracılığıyla İsrail üzerinden kumar oynuyordu. Kazanılan miktar kumarhane işletmecisinden nakit olarak alınıyordu.

     Zanlıların kumarhane çevresinde güvenlik kameraları kurduğu ve ani baskınlarda bilgisayarı kapattığı bildirildi.

     Ekipler, tespit ettikleri kumarhane adreslerine daha önce çeşitli tarihlerde 10 kez baskın yapıldığını gördü.

     Baskınlarda sistemin ortaya çıkartılamadığı kaydedildi. 3 Aralık’ta Şişli ve Beşiktaş’taki 5 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Baskında Avraham Tikva, “Metrocity”deki işyerinde diğer 6 adamı ise işlettikleri kumarhanelerde gözaltına alındı. Aramalarda 82 adet kumar oynamada kullanılan bilgisayar, 1 pos cihazı, İbranice olarak yazıldığı ve karşılığında para miktarlarının da yazılı olduğu isim listelerinin bulunduğu çok sayıda doküman, hesap cüzdanları, havale talimatları ele geçirildi.

     Sanal kumar sisteminde İsrail’e 50 milyon lira para aktarıldığı kaydedildi. Paraların İsrail’de “Elfi” isimli bir kişinin hesabına yatırıldığı bildirildi. Avraham Tikva’nın da gelirden yüzde 25 pay aldığı kaydedildi. Kumar şebekesinin üyeleri arasında Hülya Avşar’ın teyzesinin de yer aldığı baskın gecesi gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

     Avraham’a Bağlılık Yemini

     “İstanbul Emniyet Müdürlüğü”nde yapılan sorgulamada 5 kumarhane işletmecisinin Avraham T.’ye bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı. Avraham T’nin oyun sistemini kurduğu kumarhanenin işletmecilerine “Bu sistemle kumar oynamayacağım” diyerek yemin ettirdiği öğrenildi.

     Kumardan aylık 50 milyon TL. gelir elde edildiğinin anlaşıldığını belirtti. Avraham T.’nin de gelirden yüzde 25 pay aldığı kaydedildi. Öte yandan Avraham T’nin “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde de benzeri sistemi kurduğu öğrenildi. “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde kumarhanesi bulunan türkücü İbrahim Tatlıses’e de oyun sistemini Avraham T’nin verdiği öne sürüldü. Tatlıses’in ifade vereceği belirtildi.

     Avraham T.’nin Tatlıses’e de aynı sistemi kurduğu ve ünlü türkücünün ifadeye çağırıldığı belirtildi.

     Gazete Vatan - 06.12.2010, Pazartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770024
Online Ziyaretçi Sayısı:40
Bugünlük Ziyaret :993

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.