28.06.2009 / En Büyük Korkusu Elvis Gibi Ölmekti


     50 yaşında kalbinin durması sonucu hayata veda eden ‘Pop Kralı’ Michael Jackson, ‘Rock’n Roll Kralı’ Elvis Presley gibi genç yaşta tartışmalı biçimde can vermekten korkuyordu. Nitekim efsane ismin, Elvis gibi aşırı dozda ilaç kullanarak öldüğü öne sürülüyor. Jackson’ın ilk eşi Lisa Marie Presley, “Ölümden çok korksa da, kaderin kendisini nereye götüreceğini biliyordu” dedi.

     Tüm dünya efsane yıldız Michael Jackson’ın ölümüyle sarsılırken, Elvis Presley’nin kızı, ünlü yıldızın eski eşi Lisa Marie Presley Michael Jackson ile ilgili açıklamalarda bulundu.

     Yazdığı blog’a dün ilginç bir not düşen Presley, 14 yıl önce Michael Jackson ile hayat ve babasının ölümü hakkında konuştuklarını anlattı. Presley, Jackson’ın, “Korkarım ki sonum Elvis gibi olacak” dediğini bildirdi. Presley şunları yazdı:

     “Michael’ı ölüm düşüncesinden vazgeçirmeye çalışmıştım. Ölüm haberini izlerken, geçmişte yaptığımız o konuşmayı hatırladım. Engellenemez olandan onu kurtarmayı çok istemiştim.”

     Elvis de ilaç yüzünden öldü

     Jackson ile Lisa Marie Presley 1994’te evlenmiş, 1996’da boşanmışlardı. 32 yıl önce 42 yaşında ölen Elvis Presley ise, Memphis’teki ünlü “Graceland” malikhanesinde “düzensiz kalp atışı” nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ancak Presley’in ölümüne, kullandığı ilaçların yol açtığına inanılıyor.

     Doktor ifade verecek

     Önceki gün yapılan otopsinin ilk sonuçları dün açıklanırken, cinayet ihtimalini gündeme getirecek herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı bildirildi. Ölümünden hemen önce yaptırdığı ağrı kesici iğnenin kalp krizine neden olduğu sanılıyor.

     Jackson’ın, gelecek ay için planlanan Londra turnesinde kalp uzmanı doktor Robert Murray’in de sürekli yanında olmasını istediği ortaya çıktı. Jackson’ın son anlarında Los Angeles’taki evinde bulunan ve ilk müdahaleyi yapan Murray ise yeniden ifade vermesi için aranıyor.

     ‘Turneye çıkmazsam öldürürler’

     İngiliz “The Sun Gazetesi”ne konuşan Jackson’ın bir yakını, ünlü şarkıcının gelecek ay vereceği Londra konserleri yüzünden gergin olduğunu söyledi. İsmini vermeyen kaynak, “Michael, ‘Çok borcum var. 50 konserlik bu turneyi yapmazsam beni öldürürler’ diyordu. Son günlerde akıl sağlığı iyice bozulmuştu” ifadesini kullandı.

     100 şarkılık gizli miras


     Michael Jackson’ın biyografisini yazan Ian Halperin’e göre, ünlü sanatçı üç çocuğuna miras olarak 100 şarkı bıraktı. Daha önce hiç yayınlanmamış bu şarkılar, babalarından üç çocuğa kalan 500 milyon dolarlık borçları kapatabilir. Çocuklarının velayetlerinin biyolojik annelerine veya babaannelerine verilmesi bekleniyor.
The Times’ın haberine göre, Pop’un Kralı, bu şarkıları, Prince (12), Paris Katherine (11) ve Prince Michael II (7) adlı çocukları için yazmıştı.


     Jackson’a talep patlaması

     Bu arada ölümünün hemen ardından Michael Jackson’ın internet üzerinden satılan albümlerine talebin tavan yaptığı, birçok internet sitesinin bu nedenle çöktüğü bildirildi. Ölümden 1.5 gün sonra Las Vegas’ta düzenlenen bir açık artırmada ise, Jackson’a ait bir dizi özel eşya, 205 bin dolara satıldı. Ünlü yıldızın “1984-Victory” turunda giydiği kristal boncuklu gömleği 52 bin 500 dolara alıcı buldu.

     Mecliste saygı duruşu

     New Yorklu hayranları, sanatçının 9 yaşındayken ilk sahneye çıktığı Harlem’deki “Apollo Tiyatrosu”nun önünü anma yeri haline getirdi. Manhattan’daki “Madame Taussaud Müzesi”nin vitrinine de, şarkıcının anısına balmumu heykeli yerleştirildi. ABD Temsilciler Meclisi de, Jackson için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

     Moonwalk pozunda mumyalanacak iddiası

     Cenazeyi teslim alan Jackson ailesi, Los Angeles’ta inzivaya çekildi. Cenaze töreninin, Prenses Diana için düzenlenen ve 250 bin kişinin katıldığı töreni bile gölgede bırakması bekleniyor.
Cenaze öncesinde en ilginç iddia ise Alman doktor Günther von Hagens’den geldi. “Plastinasyon” denen özel bir teknikle cesetleri mumyalayıp Londra’da tartışmalı bir sergi açan Von Hagens, “Pop’un Kralı’nı plastine etmek için aylar önce Jackson ailesiyle anlaşmaya vardık” dedi. İddiaya göre, Jackson’ı “moonwalk” (Ay yürüyüşü) dansı yaparken ölümsüzleştirecek mumya, Londra’da sergilenecek.

     Jackson tişörtlü konser

     Nil Karaibrahimgil, önceki akşam İstanbul Enka’da verdiği konserinde vefat eden Michael Jackson'a olan sevgisini göstermek için “Jackson 4” yazan tişört giydi. Nil, “Ben onun kurduğu ‘Jackson 5’ grubuyla büyüdüm. Şimdi biri gitti 4’ü kaldı” diyerek giydiği tşörtü gösterdi.

     Hakkını helal etti!

     “Radyo Klas”ta Hopdedik Ayhan’ın şovuna katılan Atilla Taş, Michael Jackson için canlı yayında ellerini açıp dua okudu. Jackson’ın vefatına çok üzüldüğünü belirten Atilla Taş, hakkını helal etti. Filipinler’in Cebu kentindeki bir hapishanede bin 500’den fazla mahkum Michael Jackson’ı onun dansıyla andı.

     Hürriyet Gazetesi - 28.06.2009, Pazar (Kasım Cindemir)




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5770536
Online Ziyaretçi Sayısı:39
Bugünlük Ziyaret :1032

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.