11.12.2010 / Sözleşmeli Öğretmenin İsyanı

Öğretmenin İsyanı


     “Mardin Artuklu Üniversitesi”nde düzenlenen bir programda konuşan Başbakan Erdoğan, sözleşmeli kadın bir öğretmenin kadro isyanını dinledi.

     Başbakan Erdoğan “Artuklu Üniversitesi”nde konuşurken sözleşmeli bir öğretmen, haksızlığa uğradıklarını söyledi ve kadrolu atama istedi: “Ben de öğretmenim, atanamıyorum. 28 yaşındayım, biyoloji öğretmeniyim. 12 puanla rehber öğretmen atadınız, 50 puanla müzik öğretmeni atadınız ama biyoloji öğretmenliği 87 puanda kaldı. Okullara derslik getirdiğinizden bahsediyorsunuz, bilgisayardan bahsediyorsunuz, çeşitli projelerden bahsediyorsunuz ama bizleri atamıyorsunuz. İşsiziz, ücretli öğretmenlik yapıyoruz ve mevsimlik işçi gibi çalışıyoruz. Zamanı geldiği zaman bizi görevden alıyorlar, atanan kişi geliyor yerimize, 12 puanla, 40 puanla, 50 puanla. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun.”

     Bu sözler üzerine Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’nun da orada olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “İmkan olsa da bütün okullarımızı öğretmen noktasında doldurabilsek. Ama bunların bir de bütçe dengesi var. Bunu da dengeleyeceğiz ve mümkün olduğunca da sınıflarımızda, dersliklerimizde artık hiçbir boş dersin geçmesini de istemiyoruz. Hedefimiz bu, şimdi buraya doğru da yaklaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda sizler de bu kuralardan veya puanlarda daha yüksek puan almak suretiyle bu şansı da yakalarsınız.”

     Gazete Vatan - 11.12.2010, Cumartesi




Son Güncelleme:02.08.2021 22.17
Toplam Ziyaret:5796826
Online Ziyaretçi Sayısı:21
Bugünlük Ziyaret :1206

Bu Site En İyi Firefox,Chrome,Safari'de ve 1024x768 Çözünürlüğünde Görünür.